200 g soolvees vähisabasid (netokaal)
1 (röstitud) punast paprikat
0.5 punast sibulat
1 väiksem laim
1 sl loputatud ja nõrutatud kappareid
paar oksa värsket koriandrit
0.5 tl tšillihelbeid või harissa pastat
2 sl külmpressitud oliiviõli
helbelist meresoola
Kui kasutad värsket paprikat, siis lõika see pikuti neljaks, eemalda varreots ja seemned. Rösti 225-kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni paprika on pealt mustaplekiline. Võta välja, lase jahtuda. Siis eemalda kõrbenud nahk ning lõika paprika ribadeks.
Nõruta vähisabad hoolikalt sõelal. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel hästi õhukesteks viiludeks.
Sega kausis paprikaribad, vähisabad, sibularattad, riivitud laimikoor, purustatud küüslauk ja hakitud koriander. Sega tšillihelbed oliiviõli ning vähese laimimahlaga ning sega ülejäänud komponentidega.
Jaota segu salatipokaalidesse ning kaunista koriandrilehe ja laimikooreribadega.
Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (9/2011)
Vähisabasalat
Maitsev kokteilsalat vähisabade ja röstitud paprikaga sobib hästi pidulikumaks eelroaks.