100 g toasooja võid
85 g suhkrut (1 dl)
1 suur muna
120 g nisujahu (2 dl)
60 g kaerahelbeid (1 dl)
0.5 tl küpsetuspulbrit
Kate:100 g pohli (suur kruusitäis)
200 g kreemjat kookospiima
40 g suhkrut (napp 0,5 dl)
2 suurt muna
1 laimi mahl ja riivitud koor
Kiidan, kuid 20 minutist oli minu meelest küll täidisele pisut vähe. Küpsetasin kümmkond minutit kauem.
Lisasin siiski koogi põhjale natuke soola. Ja küpsetasin samuti 10 minutit kauem. Tulemus oli väga hea.
Asendan alati jahu sama koguse kaerahelvestega, küpsetuspulbri jätan ära. Täidises on lisaks kookospiimale hapukoort ja kondenspiima. No ikka palju peab täidist olema. Munade kogust suurendan vastavalt täidise hulgale. Pohlad panen alati, aga kui sügavkülmas veel leidub, siis mustikatega pooleks. Ja küpsetan 10 mintsa kauem nagu eelmised. Nii lihtne, nii hea.
Tõesti hea kook! Taignas asendasin poole jahukoguse kaerakliidega, pohlade asemel panin jõhvikad ja täidist eelmisi kommentaare lugedes 1,5 kogust. Väga hea oli, just jahtunult tuleb tõesti kookose maitse esile. Ja põhi oli mõnus krõbe. Ahjus oli kook ka minul 10 minutit kauem, ehk pool tundi.
Tegin kooki punaste ja mustade sõstardega, alla panin natukene kartulijahu. Taigen on hea. kookose maitse tuleb esile jahtunult. Põhi sobib isegi 28cm vormile- siis on pisut õhem. Kokospiimale lisasin pisut hapukoort. Suurema vormi jaoks võiks jah katet pisut rohkem olla. Küpsetesin pisut kauem. Eks see kõik oleneb ahjust. Aitäh
Kookospiimaga pohlakook
Mõnusal liivatainapõhjal on pohlad ning kookospiimakate. Kook on maitsvaim jahtunult - siis on kookose maitse paremini tunda. PILT ON LISAMISEL.