Kookospiimaga pohlakook

Mõnusal liivatainapõhjal on pohlad ning kookospiimakate. Kook on maitsvaim jahtunult - siis on kookose maitse paremini tunda. PILT ON LISAMISEL.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g toasooja võid

85 g suhkrut (1 dl)

1 suur muna

120 g nisujahu (2 dl)

60 g kaerahelbeid (1 dl)

0.5 tl küpsetuspulbrit

soola

Kate:

100 g pohli (suur kruusitäis)

200 g kreemjat kookospiima

40 g suhkrut (napp 0,5 dl)

2 suurt muna

1 laimi mahl ja riivitud koor

Valmistamine

Valmista tainas: vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained. Suru tainas võitatud 26 cm vormi põhja ja äärtele (umbes 3 cm kõrguselt).
Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni see on kenasti kuldne.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga.
Puista pohlad koogipõhjale, kalla peale kookospiimakate.
Küpseta veel umbes 20 minutit, kuni kate on hüübinud.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (1/2010, Kookos-puolukkapiirakka), pildi tegi TULLIA.
LISA KOMMENTAAR

Tulliaa
postitatud 03.05.2012 09:49

Kiidan, kuid 20 minutist oli minu meelest küll täidisele pisut vähe. Küpsetasin kümmkond minutit kauem.

Ingrid
postitatud 15.01.2013 22:20

Lisasin siiski koogi põhjale natuke soola. Ja küpsetasin samuti 10 minutit kauem. Tulemus oli väga hea.

Mari
postitatud 18.06.2014 22:37

Asendan alati jahu sama koguse kaerahelvestega, küpsetuspulbri jätan ära. Täidises on lisaks kookospiimale hapukoort ja kondenspiima. No ikka palju peab täidist olema. Munade kogust suurendan vastavalt täidise hulgale. Pohlad panen alati, aga kui sügavkülmas veel leidub, siis mustikatega pooleks. Ja küpsetan 10 mintsa kauem nagu eelmised. Nii lihtne, nii hea.

Rebane
postitatud 10.07.2014 10:31

Tõesti hea kook! Taignas asendasin poole jahukoguse kaerakliidega, pohlade asemel panin jõhvikad ja täidist eelmisi kommentaare lugedes 1,5 kogust. Väga hea oli, just jahtunult tuleb tõesti kookose maitse esile. Ja põhi oli mõnus krõbe. Ahjus oli kook ka minul 10 minutit kauem, ehk pool tundi.

katjKE
postitatud 12.11.2017 15:50

Tegin kooki punaste ja mustade sõstardega, alla panin natukene kartulijahu. Taigen on hea. kookose maitse tuleb esile jahtunult. Põhi sobib isegi 28cm vormile- siis on pisut õhem. Kokospiimale lisasin pisut hapukoort. Suurema vormi jaoks võiks jah katet pisut rohkem olla. Küpsetesin pisut kauem. Eks see kõik oleneb ahjust. Aitäh