Hakklihastrooganov

See maitsev hakklihakaste on saanud inspiratsiooni nii klassikalisest böfstrooganovist kui ka heledast hapukurgiga Kurzeme strooganovist.

Serveeri keedetud riisi või kartulitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g kodust või veisehakkliha

1 sl õli

1 hakitud sibul

soola ja musta pipart

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 sl nisujahu

5 dl vett

1-2 marineeritud kurki

3-4 sl Saare Smetana 30% hapukoort

Serveerimiseks:

keedetud riisi või kartuleid

Valmistamine

Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja sibul ning prae, kuni hakkliha on kergelt pruunistunud. Maitsesta soola-pipraga.

Lisa hakklihasegule tomatipüree ja jahu, sega hoolega läbi. Kalla pannile vesi ning sega, kuni kaste pakseneb. Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit.

Lõika kurk väikesteks kuubikuteks. Sega koos hapukoorega kastme hulka.

Serveeri riisi või kartulitega.

Idee soomlaste Pirkka-lehelt.

LISA KOMMENTAAR

Mari
postitatud 03.04.2014 11:20

Maitses hästi ja rändab kindlasti mu retseptikogusse.

Marina-Maire Nõmme
postitatud 20.03.2018 17:26

Teen seda tihti-üks lemmikutest!

Merike Erilaid
postitatud 22.03.2018 09:36

Mina võtsin täna selle menüüsse. Aitäh, et ideede nappusel appi tulete.

Aime
postitatud 12.06.2018 17:28

Teen seda kümmekond aastat ja kõrvale pakun ilmtingimata kergelt marineeritud köömnetega peedisalatit kas riisi või keedukartulitega.

Hexy
postitatud 18.08.2019 11:31

Maitsev kaste!

Pille
postitatud 22.08.2019 12:07

Nii tore lugeda, et meeldis, Hexy!

Helen Hallik
postitatud 14.12.2020 19:22

See on tõesti väga hea! Korduvalt teinud ja sööjad kiidavad.

Piret
postitatud 19.03.2021 16:58

Ülihea!

Heliita Nigulist
postitatud 03.02.2022 16:49

Väga hea klassika!

Mirmar Mixie
postitatud 28.03.2022 23:12

Tõeliselt hea toit, teen seda suht tihti :)