Kõrvitsapirukas

Ilma põhjata pirukas, mida võib teha nisujahu, speltajahu või mitmeviljajahuga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat

4 muna

180 g nisujahu või speltajahu

5 sl õli või 150 g sulatatud võid

1 tl soola

musta pipart

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Sega kõik komponendid omavahel ühtlaseks (v.a. juust). Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale riivitud juust. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. 

  • Retsept on pärit Altmõisa Külalistemaja kõrvitsatoitude päeva (2013) infomaterjalidest. Seal polnud öeldud, mis selle kõrvitsaga teha tuleb - ilmselgelt koorida ja tükeldada või riivida. Tuleb katsetada :)
LISA KOMMENTAAR