Martsipanikommid

Kuivatatud ploomidega martsipanikomme võib kasta nii valge kui ka tumeda šokolaadi sisse.

Kogus
35 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

350 g kvaliteetset martsipani

50 g kivideta kuivatatud ploome

2-3 sl rummi (nt Stroh 80%)

150-200 g tumedat šokolaadi või valget šokolaadi

meelepärast nonparelle (puistepuru)

Valmistamine

Haki ploomid hästi väikesteks tükkideks. Kalla peale rumm ning lase umbes 30 minutit maitsestuda. Sega aeg-ajalt. 

Sõtku ploomitükid ja rumm martsipanimassi hulka.

Vormi martsipanist sõrmejämedused rullid, need lõika paraja suurusega juppideks (peaksid saama umbe 35 tk). Vormi need ovaalseteks kompvekkideks.

Sulata šokolaad ning kasta martsipanitükid sulašokolaadi hulka. Aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele tahenema, aga esmalt kaunista nonparellide vms.

Säilita kinnises karbis.

Retsept on Taani ajakirjast Alt for Damerne (48/1992). Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 08.05.2013 22:48

Alkoholi jätsin ära ja ploomide asemel kasutasin kuivatatud viigimarju. Viigimarja maitset väga tunda ei jäänud, aga kommid iseenesest väga maitsvad-nagu Kalevi kommid. :) Ja mulle väga meeldis protsess ise.