Beebikaheksajalad tomatikastmes

Hautatud beebikaheksajalad Hispaania-hõngulises tomatikastmes.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g puhastatud beebikaheksajalgu

2 sl oliiviõli

1 hakitud varsseller

1 hakitud väiksem sibul

4 hakitud küüslauguküünt

2 hakitud tomatit

1 dl hakitud röstitud 'piquillo' paprikat

1 sl mahedat paprikapulbrit

1 loorberileht

1 tl meresoola

musta pipart

4-5 väikest varajast kartulit (lõika sektoriteks)

Valmistamine

Kuumuta praepann keskmisel tulel, siis lisa 1 sl õli. Lisa sulatatud beebikaheksajalad ja prae (ära sega!), kuni need on altpoolt pruunistunud. Siis keera kaheksajalad ringi ja pruunista ka teiselt poolt. Tõsta kõrvale.

Lisa pannile 1 sl õli, lisa hakitud sibul, küüslauk ja varsseller ja prae, kuni seller ja sibul on klaasjad ja kergelt pruunistuma hakkavad (sibulate karamellistamine annab kastmele mõnusa maitse!).

Pane pruunistatud kaheksajalad uuesti pannile, lisa hakitud tomatid, paprika, paprikapulber, loorberileht, sool-pipar. Kuumuta keemiseni, aeg-ajalt segades.

Alanda kuumust, kata pann osaliselt kaanega ja hauta mõõdukalt madalal tulel 15 minutit.

Lisa tükeldatud kartulid, sega läbi. Hauta veel umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades.

Roog on valmis, kui kartulid ja kaheksajalad on pehmed ning kaste mõnusalt paksenenud.

Retsept on "No Recipes" toidublogist (Baby octopus in tomato sauce). Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 08.01.2013 07:23

Mina selle antud ajaga neid mõnusalt pehmeks ei saanud, jäid vinsked. Kindlasti tuleks kaheksajalad peale sulatamist ka puhastada (suu ja silmad) ja külma veega loputada. Kui ei loputa jäävad ikka soolased. Pruunistamine oli ka keeruline, tahtsid hauduma hakata ja ei pruunistunud kuidagi:) Peab kindlasti uue katsetuse tegema, sest roog oli maitsev.

mir
postitatud 11.12.2013 15:26

mmm..beebid..

Hexy
postitatud 26.10.2019 10:39

Meile maitses.