500 g puhastatud beebikaheksajalgu
2 sl oliiviõli
1 hakitud varsseller
1 hakitud väiksem sibul
4 hakitud küüslauguküünt
2 hakitud tomatit
1 dl hakitud röstitud 'piquillo' paprikat
1 sl mahedat paprikapulbrit
1 tl meresoola
4-5 väikest varajast kartulit (lõika sektoriteks)
Kuumuta praepann keskmisel tulel, siis lisa 1 sl õli. Lisa sulatatud beebikaheksajalad ja prae (ära sega!), kuni need on altpoolt pruunistunud. Siis keera kaheksajalad ringi ja pruunista ka teiselt poolt. Tõsta kõrvale.
Lisa pannile 1 sl õli, lisa hakitud sibul, küüslauk ja varsseller ja prae, kuni seller ja sibul on klaasjad ja kergelt pruunistuma hakkavad (sibulate karamellistamine annab kastmele mõnusa maitse!).
Pane pruunistatud kaheksajalad uuesti pannile, lisa hakitud tomatid, paprika, paprikapulber, loorberileht, sool-pipar. Kuumuta keemiseni, aeg-ajalt segades.
Alanda kuumust, kata pann osaliselt kaanega ja hauta mõõdukalt madalal tulel 15 minutit.
Lisa tükeldatud kartulid, sega läbi. Hauta veel umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades.
Roog on valmis, kui kartulid ja kaheksajalad on pehmed ning kaste mõnusalt paksenenud.
Retsept on "No Recipes" toidublogist (Baby octopus in tomato sauce). Pildi tegi ILSE.
Mina selle antud ajaga neid mõnusalt pehmeks ei saanud, jäid vinsked. Kindlasti tuleks kaheksajalad peale sulatamist ka puhastada (suu ja silmad) ja külma veega loputada. Kui ei loputa jäävad ikka soolased. Pruunistamine oli ka keeruline, tahtsid hauduma hakata ja ei pruunistunud kuidagi:) Peab kindlasti uue katsetuse tegema, sest roog oli maitsev.
mmm..beebid..
Meile maitses.
Beebikaheksajalad tomatikastmes
Hautatud beebikaheksajalad Hispaania-hõngulises tomatikastmes.