Šokolaadivaht vaarika-granadillisalatiga

Lihtne šokolaadivaht, mida serveeritakse hõrgu vaarika-granadilli (ehk passionfruit) salatiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tumedat 70% šokolaadi

2 dl + 2 dl 35% rõõska koort

0.5 dl suhkrut

Vaarika-granadillisalat:

200 g värskeid või külmutatud vaarikaid

3 granadilli viljaliha

0.25 dl suhkrut

2 dl vett

Valmistamine

Haki šokolaad, pane kaussi. Kuumuta 2 dl rõõska koort peaaegu keemiseni, siis kalla hakitud šokolaadile ja sega, kuni šokolaad on sulanud.
Vahusta ülejäänud rõõsk koor suhkruga kohevaks. Sega kolmandik vahukoorest jahtunud šokolaadisegu hulka, siis sega hästi õrnalt juurde ülejäänud vahukoor.
Kalla šokolaadivaht magustoidupokaalidesse või suurde kenasse serveerimiskaussi.

Lase vähemalt 3 tundi jahedas taheneda.

Puuviljasalati jaoks kuumuta suhkur ja vesi keemiseni ja keeda siirupiks. Sega juurde granadilli viljaliha. Lase jahtuda, siis lisa vaarikad ja sega läbi. (Kui siirupit on liiga palju, siis nõruta see enne serveerimist ära).

Võid asetada puuviljasalati šokolaadivahule või serveerida seda eraldi nõust.

Retsept on soome ajakirjast ANNA (sügis-talv 2010, Suklaamousse vadelma-passionhedelmäsalaatin kera). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Kats1
postitatud 19.01.2013 19:49

Väga rammus ja hea magustoit. Kuna poest granadilli ei saanud, siis serveerisin granaatõunaga - andsid lisaks väga hea mahlasuse ja maheduse.

Üllekas
postitatud 05.06.2013 14:39

Lihtne ja maitsev. Rammus ka omajagu.