Lehttainaampsud lõhega

Väikesed lehttainasuupisted lõhe-toorjuustutäidisega maitsevad hästi glögi kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

määrimiseks muna

peale seesamiseemneid või mooniseemneid

Täidis:

150 g külmsuitsulõhet

100 g maitsestatud toorjuustu

hakitud tilli

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud lehttainast, siis lase sel esmalt sulada. Lõika väikese piparkoogivormi abil tainast tähe- või südamekujulised tükid. Pintselda tainatükid munaga, puista peale mooni- või seesamiseemneid.

Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit või kuni lehttainakujukesed on kerkinud ja pealt kaunilt kuldsed. Lase jahtuda.

Peenesta täidise ained ja sega omavahel.

Lõika jahtunud lehttainakujutised horisontaalselt pooleks, määri vahele täidist.
Serveeri.

Retsept on mugandatud raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Triin28
postitatud 01.01.2014 17:44

Tegin neid aastavahetuse peolauale. Kerge teha ja väga mõnusad soolased ampsud.

Kaare
postitatud 28.12.2017 17:51

Näevad kenad välja ja maitsevad suurepäraselt!

Merx
postitatud 16.11.2019 12:09

Ooo, see kõlab ägedalt! Võtan plaani!!!