Mahlane strooganovi pirukas

Selles pirukas on ühendatud strooganovi klassikalised komponendid - veiseliha, tomatipasta, hapukoor ja hapukurk. Kartuli-muretainas on pehmem ja kergem, kui tavaline muretainas.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

150 g magedat võid

270 g nisujahu (4,5 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

250 g keedetud kartulit

2-3 sl vett

Täidis:

450-500 g veisehakkliha

1 suur sibul

5 küüslauguküünt

70 g kontsentreeritud tomatipastat

1 hakitud punane paprika või 1 sl paprikapulbrit

soola ja musta pipart

150 g hapukoort

2-3 hapukurki või marineeritud kurki

Määrimiseks:

soovi korral muna

Valmistamine

Haki jahu, küpsetuspulber, sool ja või puruseks, siis sega juurde riivitud keedukartul ja sõtku tainas ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi külma vett.

Pane 1/3 tainast kaunistamise jaoks kõrvale, hoia külmikus. Vooderda ülejäänud tainaga 22-24 cm läbimõõduga pirukavorm ja eelküpseta tainast 10 minutit 200-kraadises ahjus, kuni tainas on servadest kergelt kuldne.

Pruunista hakkliha omas rasvas (väherasvase liha puhul võid lisada veidi õli), lisa hakitud sibul, paprika ja purustatud küüslauk.

Kuumuta paar minutit, siis maitsesta segu tomatipasta ja pipraga. Kui täidis väga kuiv tundub, lisa 1-2 sl vett.

Lisa hapukoor ja hakitud hapukurk, vajadusel lisa soola.

Laota täidis eelküpsetatud tainale.

Rulli alleshoitud tainas õhukeseks ja lõika ribadeks. Kaunista pirukas pealt tainaribadega.

Määri pirukas pealt munaga ja küpseta 20-30 minutit 200-kraadises ahjus.

Retsept on tugevasti mugandatud ühest ammusest Soome ajakirjast.

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 11.07.2011 13:55

Väga maitsev pirukas! Mees kiitis ka ja ütles, et kindlasti läheb kordamisele :)

mannahai
postitatud 29.01.2013 12:27

Väga maitsev pirukas. Kuigi tegin ühe vea ja panin 0,5 dl asemel 500 g hapukoort. Lisain veel ühe muna ja riivitud parmesani juustu täidisesse ja tuli välja küll. Jätkub veel tänaseks öhtuks;)

S.
postitatud 19.02.2013 13:39

Väga maitsev tõesti! Mina tegin ka peale esmast katsetust pisikese muudatuse- nimelt panin veidi vähem jahu ja rohkem kartulit, tuli pehmem muredam õrnem.