227 g pakk paneer-juustu (india juust)
3 sl õli
2 tl uhmris kergelt purustatud vürtsköömneid
0.5 sidruni peenelt riivitud koor ja mahl
30 g hakitud värsket koriandrit
2 sektoriteks lõigatud punast sibulat
3 sl keskmise tugevusega karripastat (nt tikka masala)
250 g kirsstomateid
200 g värskeid spinatilehti
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud riisi
Lõika paneer-juust 2 cm kuubikuteks. Pane kaussi, sega juurde 2 sl õli, vürtsköömned, purustatud küüslauk, riivitud sidrunikoor ja pool hakitud koriandrist. Maitsesta soola-pipraga ja lase 15 minutit maitsestuda.
Kuumuta ülejäänud õli pannil, lisa paneer-juust ja marinaad. Prae keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kuni juust on kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale.
Tõsta pannile sektoriteks lõigatud sibulad ja prae umbes 7 minutit, kuni sibul pehmeneb. Lisa karripasta ja kuumuta veel minut aega.
Lisa poolitatud kirsstomatid, praetud paneer-juust ja külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis hauta 5 minutit.
Lisa spinatilehed, sidrunimahl ja ülejäänud koriander. Kuumuta minut aega.
Serveeri riisi ja poppadumidega.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food Vegetarian (June 1999). Pildi tegi Tsheburashka. Vaata ka seda versiooni.
Kasutasin külmutatud spinatit ja tavalist tomatit, mitte kirsse. Paneeri tegin ka ise, aga mitte Jamie retsepti järgi, vaid sidruniga :) 1 liitri 3,5% piima kohta 2-3 spl sidrunimahla ja õnnestus väga hästi.
Paneer-juust spinatiga
India paneer-juust meenutab veidi tofut, siin on seda lisatud vürtsika ja lihtsa aedviljakarri sisse.