Patuselt hea kõrvitsavorm

Kihiline vormiroog hakkliha ja kõrvitsaga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700-800 g puhastatud kõrvitsat

400 g hakkliha

1 punane paprika

1 suur tomat

100 g värskelt riivitud parmesani

2 muna

2 dl piima

soola ja musta pipart

jahvatatud nelki või ingveripulbrit

vormi määrimiseks võid

1 hakitud sibul

Valmistamine

Prae hakitud sibul, ribastatud paprika, tükeldatud tomat ja hakkliha kergelt läbi, maitsesta.

Lõika kõrvits 1,5–2 cm paksusteks viiludeks, hõõru kõrvitsaviilud kokku ingveri või nelgiga.

Määri ahjuvorm võiga, kata vormi põhi kõrvitsaviiludega. Tõsta kolmandik praetud hakklihasegust kõrvitsaviiludele ja jätka vormi täitmist (pealmiseks kihiks jäägu kõrvits). Kalla üle muna-piimaseguga, riputa peale riivjuustu. 

Küpseta vormirooga 200kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri kuumalt.

Nipid ja soovitused:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 26.09.2009 (Kaja Roometsa artikkel "Kogu kõrvits kaubaks!", kus kõrvitsatoite soovitasid 3 Hurmioru taluperenaist). Pildi tegi HEXY. 

LISA KOMMENTAAR

kelli
postitatud 09.11.2010 11:04

Ei olnud just kõige parem, rohkem sellisel kujul ei korda. Jäi kuidagi vedel ja tundus lahja. Palju parem retsept on Sügisene vormiroog kõrvitsaga, mis on sarnane sellele siin, aga palja kõrvitsa asemel on kasutatud kõrvitsa-kartuliputru, mis annab kogu roale kohe teise jume.

Veronika
postitatud 15.11.2011 10:11

Vastupidiselt eelmisele kommentaarile maitses meile see vorm väga. Kastet panin ainult kaks kihti ning samuti kõrvitsaid, mistõttu kaste jäi pealmiseks kihiks. Vesiseks ei jäänud kohe kindlasti, kuna muna-piima segu hoidis kogu vormi ilusti koos. Kastme tegin purgi purustatud tomatitega ning välja jätsin paprika. Kõrvitsa ärakasutamiseks suurepärane ja kerge vorm, mis maitseb väga hea!

Hexy
postitatud 16.03.2015 22:18

Üllatavalt maitsev, meile meeldis!

Anneli
postitatud 03.04.2016 16:25

Nii ilus värviline toit tuli. Ja maitsev ka.

Tiina
postitatud 18.11.2016 11:01

mulle maitses.

Heli
postitatud 25.12.2017 12:54

miks ei ole retseptis sibula kogust märgitud?????????????

Pille
postitatud 25.12.2017 17:02

Vabandame, Heli. Algretseptis (vt retsepti all viidet) oli ka ununenud, ju jäi meilgi retsepti lisades see apsakas kahe silma vahele.