200 g toasooja pehmet võid (nt Saaremaa või 82%)
60 g tuhksuhkrut (u 1 dl)
240 g nisujahu (4 dl)
50 g kartulitärklist (u 1 dl)
näpuotsaga soola
Peale:paksemat põldmarja- või vaarikamoosi
Hõõru toasoe või tuhksuhkruga kohevaks. Sega nisujahu ja kartulitärklis, lisa võikreemile. Sega ühtlaseks.
Vormi käte vahel küpsisemassist väiksemad pallikesed ja aseta need ahjuplaadile. Suru pöidlaga iga küpsise keskele süvend. Aseta süvendisse väike lusikatäis moosi.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni küpsised on helekollased ja tahenenud (altpoolt on küpsised kergelt pruunikad).
mina kasutasin seekord mustsõstra- vaarika moosi. Küpsised on tõeliselt muredad, nagu ühed õiged küpsised just olema peavadki.
Proovige kindlasti ära. Väga hääd! :)
Tulid tõesti head. :)
mina ka tegin ja jube head said!
Abikaasa tegi ja need olid parimad küpsised mida saanud olen - raske oli söömist lõpetada :)
hea ja kerge teha!
tuhksuhkur vist tegi selle taigna konsistentsi nii pehmeks?! nii mõnus oli pallikesi voolida :)väga mõnusad küpsised! tegin maasikamoosiga.
Väga mõnusad. Mul oli aprikoosimoos. Kindlasti lähevad kordamisele.
lihtsad teha ja tõesti head, lausa sulasid suus!
Tõeliselt head küpsised!
Tõesti väga head, suussulavad ja muredad!
Nende küpsiste taignast pallikeste veeratamine on täiesti teraapiline : ) Niiii mõnus taigen, tärklis annab talle sellise väga meeldiva tekstuuri. Kuna moosi polnud, siis tegin MS Lemon Curdiga. Väga maitsvad küpsised.
Need on lihtsalt nii maitsvad, et olen neid küpsetanud kodus krõbistamiseks, külalistele pakkumiseks ja külakostiks. Ma olen neid valmistanud mustikamoosiga, mustsõstramoosiga, vaarikamoosiga ja kõrvitsamoosiga. Head on need igat pidi.
Väga maitsvad küpsised olid tõesti. Aga mida ma valesti tegin, kui mul küpsised vajusid plaadil väga laiali ja pudisesid sõrmede vahel laiali, kui olid jahtunud ? Liiga palju võid?
Moosimusid avastasin enda jaoks Jõulud kodus raamatust. Retsept jäi silma ja ajendas järgi proovima taas seetõttu, kuna ei sisaldanud ei muna ega piima. Küpsised sisaldavad kartulitärklist (mida ma varem kunagi küpsistesse pannud pole) ning seetõttu jäävad küpsised ühteaegu suussulavad ja rabedad. Minule maitsevad need küpsised kõige rohkem vaarika- ja viigimarjamoosiga. Moos peab olema paksem, et see küpsedes küpsistest välja ei voolaks. Kaneeli ja/või kardemoni võib lisada, aga mulle meeldib ilma lisamaitseteta kõige rohkem.
Mina tegin ka väga maitsvad!
need on niiii nii head :) ja kui veel kakaod panna taignasse :)
väga head olid tõesti, aga mul vajuid nad ikka väga laiali. kas äkki oli liiga vähe kartulitärklist?
Küpsised, mida teen ikka väga tihti (mitte enda perele tavaliselt) – hea lihtne ja kiire teha.
mina tegin maasika moosiga(paksem) ja tulid päris head
Väga lihtsalt valmivad ja suurepärase maitsega. Murenevad mõnusalt ja sulavad suus. Kuna tainas nii siidine ja tegemine nii lihtne siis oleks kindlasti lapsega koos tore teha.
Moosimusid
See on otsetõlge rootsi küpsiste nimest - 'syltkyssar'. Tavaliselt tehakse neid vaarikadžemmiga, mina kasutasin paksu põldmarjamoosi.