Mandlipuding karamellikastmega

Väga omapärane dessert Briti köögist, kus kaste "tekib" küpsetamise käigus.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

75 g sulatatud võid

90 g pruuni suhkrut

2 muna

120 g jahvatatud mandleid

150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.8 dl piima

1 tl vanilliekstrakti

Karamellisiirup:

50 g võid

265 g pruuni suhkrut

4.35 dl vett

Serveerimiseks:

10% rõõska koort

Valmistamine

Kuumuta ahi 160ºC kraadini.
Karamellisiirupi tegemiseks pane või, suhkur ja vesi potti. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni või on sulanud ja suhkur lahustunud. Pane kõrvale.
Pane või, suhkur, munad, jahvatatud mandlid, nisujahu, küpsetuspulber, piim ja vanilliekstrakt kaussi, sega ühtlaseks.
Tõsta segu kuue umbes 250 ml kuumakindla portsjonvormi sisse, mis on eelnevalt kergelt võiga määritud.
Kalla peale karamellisiirup.
Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni puutikuga testides puding valmis tundub.
Lase 5 minutit vormis jahtuda, siis serveeri rõõsa koorega.

Donna Hay retsept (Caramel self-saucing pudding). Pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 29.01.2015 20:47

Mulle meeldis. Tulemuseks keeksitaoline küpsetis, karamellkaste jääb vormi põhja. Valmistasin pudingu 4 suurema vormi sisse, kastet tegin poole kogustega. Serveerisin kreeka jogurtiga.