kimp rohelist sparglit
2 sl õli
6 suurt muna
25 g riivitud parmesani
1 tl suitsupaprikat
soola ja musta pipart
Kuumuta grillahi tuliseks. Pese sparglid, murra ära varre puine ots. Lõika sparglid 3-4 cm juppideks.
Klopi kausis munad lahti, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta suur praepann*, lisa õli. Poeta pannile sparglijupid ning prae panni aeg-ajalt raputades 2-3 minutit, kuni sparglivarred on värvi muutnud.
Kalla pannile lahtiklopitud ja maitsestatud munad. Alanda kuumust ning tõsta puidust spaatliga munamassi servadest veidi üles, lastes veel hüübimata munamassil "omleti alla" valguda.
Kui omlett on altpoolt kenasti kuldseks küpsenud, siis võta pann tulelt, puista peale riivitud parmesan ning suitsutatud paprikapulber.
Kuumuta grillelemendi all veel 3-4 minutit, kuni omlett on ka pealt kuldne.
Serveeri kohe koos värske salatiga või jahtunult nt piknikul.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Spargliomlett
Frittata-tüüpi omlett rohelise spargli ja suitsupaprikaga. Vaja läheb praepanni, mille saab kuuma grillahju mõneks minutiks panna.