2 sl oliiviõli
750 g suvikõrvitsat (2 suurt)
2 hakitud küüslauguküünt
0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
250 g ricotta juustu
peotäis hakitud värsket basiilikut
3 sl riivitud parmesani + pealeraputamiseks
400 g head tomatikastet
soola ja musta pipart
Kuumuta suurel pannil lusikatäis õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ning tšillihelbed, maitsesta soolaga. Prae aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega juurde hakitud basiilik ja riivitud parmesan, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde ricotta.
Võta väiksem ahjuvorm (ca 25x35 cm) ning laota põhjale kolmandiks suvikõrvitsasegust. Sellele määri veerand tomatikastet ning laota peale kiht lasanjeplaate. Korda, nii et saaksid kaks kihti lasanjeplaate.
Pealmise kihi peale laota ülejäänud suvikõrvitsasegu ning alles jäänud (ehk siis pool) tomatikastmest. Riivi peale rohkelt parmesani.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja "mulksub".
Lase enne serveerimist veidi jahtuda - siis on lasanjet kergem portsjoniteks lõigata.
Retsept on inspireeritud briti ajakirjast Olive (juuni 2010), aga muudetud tugevasti. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Proovisin järgi, minu elu esimene isetehtud lasanje ja super-luks. Riivitud kõrvitsast tuli piisavalt vedelikku, nii et tulemus oli mõnusalt mahlane. Ainus asendus, mida tegin, kasutasin täiesti tavalist juustu. Tänud.
Kasutasin suvikõrvitsa riivimiseks köögikombaini. Käis kiiresti küll. Kuna kohupiima kodus polnud, siis läks käiku kodujuust. Juustuks üks Saaremaa sorte. Üks minu elu maitsvamaid lasanjesid tuli välja, peab tunnistama. Mõnusalt mahlane.
Super-hea. Tegin täpselt retsepti järgi ja tõesti väga hea! Tänud!
See on hämmastavalt kalorivaene roog, mis on muidugi meeldiv, aga maitsev ja minu meelest parajalt toitev, nii et Pillele tänusõnad.
Väga maitsev roog! Lisasin ka kahele kihile kummagile suure palli mozzarellat, kardan, et ilma selleta oleks tõesti veidi lahjaks jäänud.. Keda see lahjasus väga häirib, peakski lisama rohkem parmesani ning kasutama ka mõnda muud sobivat juustu (nt mozzarella) või siis 300-400 g nt veise- või seguhakkliha. Mõnusalt mahlane oli küll!
Väga maitsev!
Kuna tegin seda äsja, siis võin kinnitada, et see on lausa minestamisväärselt hea, eriti järgmisel päeval (kui alles veel).
jaa, kiidame! Isegi teismelised kiitsid!
superhea!
Võtan ka kui töövõitu. Lapsed sõid ega teinud ühtegi märkust suvikõrvitsa- teemal. Tšilli asemel kasutasin adžikat (220ml ). Peale panin kihi viilutatud Atleeti ja sinna peale siis parmesani (Forte).
Väga maitsev mahlane roog.
Oli just menüüs. Teistkordselt. Seekord kasutasin Tuuli blogist suvikõrvitsa ikra-d, mille ricottaga segasin... Tegingi seda hoidist rohkem et lasanjet talvel teha.
See on NII MAITSEV! Korduvalt tehtud juba...
Kiidan ka! Aitäh retsepti eest!
Supermaitsev. Hea lahendus augustilõpu suvikõrvitsauputuse likvideerimiseks. Tundub, et tuleb peatselt jälle teha :)
Super-super-super ka siis kui kodus ei ole parasjagu ricottat ega parmesani: sai asendatud kodujuustu ning tavalise Eesti juustuga. Soovitan-soovitan.
Väga maitsev tuli. Kasutasin kodujuustu ricotta asemel ja tavalist riivjuustu Parmesani asemel. Väga hea retsept!
Väga-väga maitsev lasanje. Täpselt parasjagu mahlane, aga kui on veidi jahtunud, siis püsib ka ilusti koos. Lisasin omalt poolt ka hakkliha (kõigepealt pruunistasin hakkliha, seejärel riivitud suvikõrvitsa jne jne)
Ülihea! Kasutasin ka kodujuustu. Ja see oli minu esimene lasanje :)
Minu elu esimene lasanje :)) Kasutasin kodujuustu ning tavalist juustu, seega kindlasti teine maitse kui parmesani puhul, aga nii mõnus!!
Väga väga hea!!! Ma panin Ricotta asemel kodujuustu ja lisasin veel 200 g veisehakkliha ka. Super!
tegin täna...mul sai peale vist pisut palju juustu :) aga ikkagi väga väga maitsev!!! tänud!!!
Tegin ka eile. Väga maitsev. Aitäh!
Meie pere aastaringne lemmik! Lapsed söövad ka väga hea isuga ja paluvad juurdegi tõsta.
Ka minu esimene lasanje ja tõesti väga maitsev. Mugandasin niipalju, et lisasin hakkliha ja kasutasin kuivatatud basiilikut.
Ja minule ei maitsenud mitte üldse, viskasin lausa minema. Liiga happeline ja vänge.
Väga hea, hakklihaga lisades veel parem
Tõesti väga väga maitsev lasanje, natuke rohkem oleks isegi võinud olla! Mulle kohe meeldivad lihtsad retseptid!
<p>Kuigi olen staažiga perenaine, olen alati peljanud lasanje tegemist - see tundus nii keeruline, samas kui ikka külas pakuti sõin häbenemata. Lõpuks võtsin kätte ja proovisin ise teha - üks lihtsamaid toite ja, oi, kui maitsev. </p><p>Täna tegin esimest korda teie retsepti järgi, lihtne ja väga hea toit, aitäh!</p>
Täiesti suurepärane, suussulav, kiire ja lihtne valmistada!
Imemaitsev! :)
Julgen soovitada, tegin ja kogu pere leidis, et selline nn kerge lasanje on maitsvaim.
See on ammu mu lemmik!
eile tegin ja oli hea
Ainus lasanje mille tegemine on minu jaoks imelihtne. Mis kõige parem -- see maitseb palju paremini kui "tava"lasanjed!
Oli väga maitsev, ehkki mul puudus parmesan ja värske basiilik. Ei raatsiks ise küll kuidagi siia hakkliha juurde panna, sest see minu arvates mataks hõrgu suvikõrvitsa-ricotta nüansi enda alla. Aga peale võib küll heldelt juustu panna, see tekitab mõnusa rammusa pealiskihi.
Ülimaitsev!!!
Ma olen selle retseptiga vist 5 korda küll teinud.
Meie lapsed (5&7) sõid rõõmuga :)
Väga maitsev, tuli väga mahlane, võiks öelda et paremgi kui hakklihaga lasanje
Nii hea!
Super hea! Asendasin ricota kodujuustuga! Läheb kordamisele! ❤️
Lemmik :)
Väga hea retsept!
Aga kui ma ei ela Tallinnas või Rakveres, kust ma siis vahendeid leian???
No siis jääb ilmselgelt roog tegemata, kui just kodus mõnda potti-vormi juba olemas ei ole. Oeh.
Super super!! Lisasin ise ka poragandit ja spinati, juustuks valisin mozzarella. Algaja või prof-sobib kōigile.
Teen esmakordselt, praegu ahjus. Ja ootused on laes kommentaare lugedes:) Lisasin suvikõrvitsale ka hakkliha, ehk siis petan oma järglased ära ja on vähem seletamist... Aga mis tomatikaste on "hea tomatikaste"? Kasutasin miskit pakitoodet - hakitud tomatid küüslauguga. Natuke sabatutt väriseb praegu, et kas oli hea või väga hea valik:)
Suvikõrvitsalasanje
Lihtne ja kiiresti valmiv vormiroog suvikõrvitsa, ricotta ja tomatikastmega.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.