Tomati-kodujuustu lasanje

See lasanje sobib ka taimetoitlastele.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9 lasanjeplaati

Tomatikaste:

1-2 sibulat

2 küüslauguküünt

praadimiseks võid

1 sl kuivatatud punet

2 purki konservitud purustatud tomateid

suhkrut

soola ja musta pipart

Kodujuustukaste:

440-500 g kodujuustu

100 g riivitud juustu

hakitud tilli või peterselli või muud maitserohelist

Peale:

100 g riivitud juustu

pisut riivitud parmesani

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk, prae need või sees läbi. Lisa tomatid ja lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta 15-20 minutit.

Juustukihi valmistamiseks sega kausis kodujuust, riivitud juust ja maitseroheline.

Vala vormi põhi üle tomatikastmega, kata lasanjeplaatidega (u 4 tk), mille peale aseta pool kodujuustukastmest ning kiht tomatikastet. Siis jälle lasanjeplaadid, ülejäänud kodujuustusegu, kiht tomatikastet. Siis lasanjeplaadid ja ülejäänud tomatikaste. Kõige peale raputa riivjuust ja intensiivsema maitse andmiseks ka pisut parmesani.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Loe veel:

Inspiratsiooniks oli Rootsi Arla retsept (Lök och tomatlasagne), aga koguseid muudetud, samuti valmistuskäiku. Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 06.11.2010 21:14

Kodujuustu kaste läks mul millegipärast tükki, aga kuidagi sain ta ikka laiali määrida. Lasanje tuli väga maitsev.

Pille
postitatud 02.04.2017 14:30

Itakese saadetud foto:

Pille
postitatud 15.04.2017 13:51

Vahelduseks tavalisele hakklihalasanjele oli see täitsa tore, teeks teinekordki! Algses retseptis oli palutud kodujuustusegu potis ühtlaseks kuumutada, aga selle mõttetu etapi jätsime vahele. Oli ka lihtsalt kokku segades maitsev ja kreemjas!