1-2 sibulat
praadimiseks võid
1 sl kuivatatud punet
2 purki konservitud purustatud tomateid
soola ja musta pipart
Kodujuustukaste:440-500 g kodujuustu
100 g riivitud juustu
hakitud tilli või peterselli või muud maitserohelist
Peale:100 g riivitud juustu
pisut riivitud parmesani
Haki sibul ja küüslauk, prae need või sees läbi. Lisa tomatid ja lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta 15-20 minutit.
Juustukihi valmistamiseks sega kausis kodujuust, riivitud juust ja maitseroheline.
Vala vormi põhi üle tomatikastmega, kata lasanjeplaatidega (u 4 tk), mille peale aseta pool kodujuustukastmest ning kiht tomatikastet. Siis jälle lasanjeplaadid, ülejäänud kodujuustusegu, kiht tomatikastet. Siis lasanjeplaadid ja ülejäänud tomatikaste. Kõige peale raputa riivjuust ja intensiivsema maitse andmiseks ka pisut parmesani.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Inspiratsiooniks oli Rootsi Arla retsept (Lök och tomatlasagne), aga koguseid muudetud, samuti valmistuskäiku. Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.
Kodujuustu kaste läks mul millegipärast tükki, aga kuidagi sain ta ikka laiali määrida. Lasanje tuli väga maitsev.
Vahelduseks tavalisele hakklihalasanjele oli see täitsa tore, teeks teinekordki! Algses retseptis oli palutud kodujuustusegu potis ühtlaseks kuumutada, aga selle mõttetu etapi jätsime vahele. Oli ka lihtsalt kokku segades maitsev ja kreemjas!
Tomati-kodujuustu lasanje
See lasanje sobib ka taimetoitlastele.