Miks üldse koivapulki teha? Nii on neid lihtsam marineerida (maitse jõuab paremini liha sisse), ka söömine on lihtsam ja mugavam. Ja põnevam - ka see on oluline argument :)
Koivapulkade valmistamiseks on vaja kanakoibi. Tervest kanakoivast saab 2 koivapulka, poolkoivast ehk jalast ühe. Siin on juhised koivapulkade tegemiseks tervest kanakoivast.
Eralda sabaga seljatükk koos kondiga nii, et võimalikult palju liha jääks kintsu külge.
Nipp: seljatüki võib sügavkülma puljongikeetmist ootama panna!
Lõika koiva keskelt (liigese kohast) liha lahti ja murra kont liigesest lahti nii, et liigese ots jääks terveks ja koivast saab jalg ja kints.
Vabasta terava terava noaga koiva liigeseotsa ümbert kõõlused ja liha. Tõmba liha nii, et nahk jääb sissepoole ja teise kondiotsa tekib kena lihapall. Ära väga kõvasti tõmba, liha peab ikka kondi teise otsa kinni jääma.
Valmista meelepärase retsepti järgi. Soovi korral mässi kondiots fooliumisse, siis ei saa söömisel isegi sõrmed mustaks.
Grillihooaeg kohe algamas, peab ära proovima!