Kanakoivad tüümianiga

Serveeri ahjus küpsetatud kanakoibi pehme leiva ja salatiga, sobib ka riisi kõrvale. Kasuta vastavalt soovile kas kanakoibi või poolkoibi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 kanakoiba

30-40 g võid

1 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani

0.5 tl musta pipart

1 tl soola

0.5 sidruni mahl

Valmistamine

Patsuta kanakoivad köögipaberiga kuivaks, aseta võitatud ahjuvormi. Pane igale kanakoivale võitükk, puista peale tüümiani, pipart, soola ja sidrunimahla.

Pane vorm 35-45 minutiks 175-kraadisesse ahju. Keera vahepeal koibi, et need ühtlaselt pruunistuksid. Soovi korral niisuta koibi küpsetusleemega.

Nipid ja soovitused:

Retsept on Soome ajakirjast Kotivinkki (11/1992). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Berit
postitatud 19.11.2008 21:01

Need kanakoivad tüümianiga tundusid nii isuäratavad, et tellisin neid isalt täna õhtusöögiks. Lõhn imehea, kui ahjus küpsesid, kuid maitselt jäid mittemidagiütlevaks. Selline kõige tavalisem argiroog, ootasin vist midagi erilisemat.

Pille
postitatud 26.11.2018 18:05

Kasutaja Sirliiz on sellise pildi saatnud 2008. a: