Kleepjas kana mee, tomati ja sinepiga

Kui soovid eriti maitsvat kana, siis marineeri seda mee-ketšupi-sinepimarinaadis üle öö. Võid kasutada nahata kanakoibi või -kintse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
10 minutit + 35 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kanapoolkoibi, kanakoibi ja/või

kanakintse

4 sektoriteks lõigatud tomatit

Marinaad:

8 sl ketšupit (nt Salvest)

4 sl mett

2 sl Worcesteri kastet või sojakastet

1 sl teralist sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega ahjupannil omavahel mesi, Worcesteri või sojakaste, ketšup ja sinep. Maitsesta soola-pipraga. Lisa kanatükid ja sega hoolega, nii et kanatükid oleksid kenasti kaetud.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit. Siis keera kanatükid marinaadis ringi ning küpseta veel 15 minutit.

(Koori pinnale kogunenud rasv).

Keera kanatükid uuesti ringi, lisa tomatisektorid ning tõsta tomatitele lusikaga veidi marinaadi. Küpseta veel 5 minutit, kuni kana on küpsenud, tomatid pehmed ja kaste kleepjas.

Serveeri värske salat ning ahjukartulitega.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Delicious (April 2005, Sticky honey, tomato and mustard chicken). Pildid tegid fotograaf Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 12.12.2009 00:15

Kuna mul oli aega, siis marineerisin kana poolkoibi kogu päeva ja tulemus oli super. :) Juurde tegime ahjukartuleid.

Pille
postitatud 17.02.2016 18:53

Dee saadetud foto ka:

Kirsike
postitatud 17.01.2012 14:01

Head koivad olid. Kaste mul lõpuks kleepjaks ei jäänud, aga maitses sellegipoolest hea.

Triin28
postitatud 28.01.2013 08:45

Mulle lõpptulemus ei meeldinud, mees aga sõi isukalt. Teiskorda ilmselt tegema ei hakka.

Käps
postitatud 14.04.2013 18:09

Hullult maitsev, taldriku lakkusin ka puhtaks :D

Blond
postitatud 21.06.2013 09:36

Jätke ketshup ära ja marineerige üle öö ning on igati sobivad grillimiseks fooliumil. Foolium peab aga olema vähemalt topelt, et kanakoivad ei läheks kõrbema. Kuna suht jäme tükk ja luu ka veel sees - vajab natuke aega ning õrnemat tuld. Head Jaani!

Kaare
postitatud 17.02.2016 16:55

Unustasin tomatid :) Aga nendetagi maitsvad ja kleepuvad koivad!