1 kg kanapoolkoibi, kanakoibi ja/või
4 sektoriteks lõigatud tomatit
Marinaad:4 sl mett
2 sl Worcesteri kastet või sojakastet
1 sl teralist sinepit
soola ja musta pipart
Sega ahjupannil omavahel mesi, Worcesteri või sojakaste, ketšup ja sinep. Maitsesta soola-pipraga. Lisa kanatükid ja sega hoolega, nii et kanatükid oleksid kenasti kaetud.
Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit. Siis keera kanatükid marinaadis ringi ning küpseta veel 15 minutit.
(Koori pinnale kogunenud rasv).
Keera kanatükid uuesti ringi, lisa tomatisektorid ning tõsta tomatitele lusikaga veidi marinaadi. Küpseta veel 5 minutit, kuni kana on küpsenud, tomatid pehmed ja kaste kleepjas.
Serveeri värske salat ning ahjukartulitega.
Retsept on briti ajakirjast Delicious (April 2005, Sticky honey, tomato and mustard chicken). Pildid tegid fotograaf Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kuna mul oli aega, siis marineerisin kana poolkoibi kogu päeva ja tulemus oli super. :) Juurde tegime ahjukartuleid.
Head koivad olid. Kaste mul lõpuks kleepjaks ei jäänud, aga maitses sellegipoolest hea.
Mulle lõpptulemus ei meeldinud, mees aga sõi isukalt. Teiskorda ilmselt tegema ei hakka.
Hullult maitsev, taldriku lakkusin ka puhtaks :D
Jätke ketshup ära ja marineerige üle öö ning on igati sobivad grillimiseks fooliumil. Foolium peab aga olema vähemalt topelt, et kanakoivad ei läheks kõrbema. Kuna suht jäme tükk ja luu ka veel sees - vajab natuke aega ning õrnemat tuld. Head Jaani!
Unustasin tomatid :) Aga nendetagi maitsvad ja kleepuvad koivad!
Kleepjas kana mee, tomati ja sinepiga
Kui soovid eriti maitsvat kana, siis marineeri seda mee-ketšupi-sinepimarinaadis üle öö. Võid kasutada nahata kanakoibi või -kintse.