Kuidas teha kanakoivast koivapulki

Nami-Nami toimetajal Ilsel on põnev viis kanakoibade valmistamiseks - nimelt serveerib ta neid koivapulkadena. Siin jagab ta koivapulkade tegemise nippe ka Nami-Nami lugejatega.  

Miks üldse koivapulki teha? Nii on neid lihtsam marineerida (maitse jõuab paremini liha sisse), ka söömine on lihtsam ja mugavam. Ja põnevam - ka see on oluline argument :)

Koivapulkade valmistamiseks on vaja kanakoibi. Tervest kanakoivast saab 2 koivapulka, poolkoivast ehk jalast ühe. Siin on juhised koivapulkade tegemiseks tervest kanakoivast.  

Toimi nii:

Eralda sabaga seljatükk koos kondiga nii, et võimalikult palju liha jääks kintsu külge.

Nipp: seljatüki võib sügavkülma puljongikeetmist ootama panna!

Lõika koiva keskelt (liigese kohast) liha lahti ja murra kont liigesest lahti nii, et liigese ots jääks terveks ja koivast saab jalg ja kints.

Vabasta terava terava noaga koiva liigeseotsa ümbert kõõlused ja liha. Tõmba liha nii, et nahk jääb sissepoole ja teise kondiotsa tekib kena lihapall. Ära väga kõvasti tõmba, liha peab ikka kondi teise otsa kinni jääma.

Valmista meelepärase retsepti järgi. Soovi korral mässi kondiots fooliumisse, siis ei saa söömisel isegi sõrmed mustaks. 

Proovi näiteks neid retsepte:

Loe veel:

Ilse Metsamaa
Ilse Metsamaa
postitatud 31.03.2018 18:51 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kaare
postitatud 11.04.2018 08:29

Grillihooaeg kohe algamas, peab ära proovima!