Eesti Vabariigi Presidendi vastuvõtu menüü 2018

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud pidulik vastuvõtt toimus tänavu Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Kokku valmis 22 500 soolast suupistet ja 5000 magusat suupistet. 

Soolaseid suupisteid valmistasid:

Alar Aksalu, Go Spa, Saaremaa

  • Vetikakreemi Saare jogurti korvike marineeritud karulaugu varre ja meriforelli marjaga
  • Röstitud Karja Pagari peakoka peedileib, Saaremaa lihaveise vinnutatud välisfilee kerge heinasuitsu ja ürdimajoneesiga
  • Karulaugu-murulaugu juustukreemi täidetud korv Rautsi talu kuivatatud juurviljade, popkornipuru ja peediga marineeritud minisibulaga
  • Karja leiva ja viljapõllu seemnete mullaga ümbritsetud Farmare suitsuräimefilee trühvel marineeritud minisibulaga

Andra Holland, Noorkokk 2017/Pärnumaa KHK

Eveli Vainikk - Lasteaed Trall, Pärnumaa

  • Pärnumaa maheveise südame pasteet kruubi-kaalikarullis mustasõstrasinepiga
  • Pärnu lahe koha-pohlatarrend käsitöösepikul linaseemnekrõpsuga

Andrus Talvari - Ungru restoran, Hiiumaa

Arvi Pitelkov - Türi pritsumehed, Järvamaa

  • Türi Pritsumeeste suitsune põrsaliha krõbeda musta leiva, porgandisinepi ja marjageeliga
  • Piima-Tiina karask hapukapsakreemi, punapeedimajoneesi ja kitsejuustuga
  • Sassi talu jaanalind suitsutatud porgandi ja juurselleriga

Henari Nõu - Eesti Rahva Muuseum, Tartumaa

Kerti Vissel - Kolme Sõsara hõrgutised, Võrumaa

  • Kuusevõrse-kadakadekooris saunasuitsu veise sisefilee rukkileiva, jõhvika ja mädarõikaga
  • Koha peedi-handsa marinaadis õrnsoolakoha, speltasaia ja toorjuustuga
  • Näkileib kukeseenepasteedi, röstitud sibulaga ja marineeritud kukeseenega

Koit Uustalu - Pühajärve GMP Spa, Valgamaa

  • Maks krõbeda taigna, härjasaba tarrendi, pohla vürtskeedise ja marineeritud kuusevõrsetega
  • Lõkke tall kõrvitsasinepi ja krõbeda tatraga
  • Soolaveis sprotikreemi, suitsuse munakollase ja marineeritud sinepiseemnetega
  • Kitsejuustuvaht karulaugu ja röstitud peediga

Lauri Kabrits - Toosikannu puhkekeskus, Raplamaa

  • Murakamoosine põdrapall nuikapsal pohlade ja võis praetud puravikega
  • Hirve tartar kitsejuustuga küüslaugusel sepikul
  • Suitsune hirveliha kollase peedi ja kuuseokkapestoga

Martin Meikas - Resto Ö, Harjumaa

  • Õrnsoolatud põdraliha marineeritud karulaugu, mädarõika ja rukkileivaga
  • Verikäkk heinasuitsuse hapukoore ja rukkilillega
  • Kolotsi talust lehmapiimajuust röstitud porgandi ja särtsukurgiga
  • Soolasiig söödava mulla ja eesti marinaadiga

Piret Pusse - Aasta Kokk 2017,  Restoran Noot, Pärnumaa

  • Pärnu lahe siiaäkis karaskikrõpsul
  • Seene-hapukooresalat minikanepi seemnetega brioch'iga
  • Üvasi talu kitsejuustukreem ja peedi kile

Ene Roger - Pesa hotell, Põlvamaa

  • Peedi-mädarõikakreem rukkitäisteraleiva, lilla redisevõrse ja küüslauguidandiga
  • Lambamaksa pâté juustu-seesamiküpsisel  hernevürse ja sinise rukkilillega
  • Smoky Gin'iga marineeritud Karilatsi vikerforell röstitud saial frillice-salatiga

Raul Liebenau - Kilda ratsakeskus, Viljandimaa

  • Küülikumaks Vana Tallinna likööri, karamellistatud õuna, ingveri ja jõhvikatega
  • Karuliha pastinaagi-tüümianikreemi ja põdrasamblikuga
  • Mulgi puder soolapeekoni ja marineeritud kurgiga
  • Sealiha küüslauguga marineeritud kurgi ja veisesingiga

Taigo Lepik - Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk

  • Kadrioru suitsupekk 100 põllu rukkileiva ja lillkapsaga
  • Peipsi koha ja Härjanurme forell Pajumäe vadakuga
  • Vinnutatud kohamari Alutaguse lamba aju ja Karmeli tudraseemega
  • Kopra Karjamõisa kaalikas pärandpeedi ja kevadkogritsaga

Tauno Laasik - Peipsi kogukonnaköök, Ida-Virumaa

Vladislav Djatšuk - Eesti Bocuse d'Or president, Mon Repos, Harjumaa

  • Õrnsoolatud siig ja õhitud toortatar
  • Haugimari ja tilline kurk
  • Vinnutatud part ja krõbekartul
  • Puravikukreem ja vutimuna

Magusaid suupisteid valmistasid:

Kadri Reinach - Aasta kondiiter/Eesti Leivaliit, Tartu

Kristi Lehtis - Chocolala, Tallinn

  • Saaremaa kadakamari ja Eesti Crafters käsitöödžinn tumedas šokolaadis (trühvel)
  • Kama ja sarapuupähkel tumedas šokolaadis (trühvel)
  • Kasemahla karamell tumedas šokolaadis (trühvel)
  • Mustasõstramarmelaad tumedas šokolaadis (trühvel)
  • Vana Tallinna ja kohvi kreem tumedas šokolaadis (trühvel)
  • Kuusevõrse kreem tumedas šokolaadis (trühvel)

Avafoto: Presidendi Kantselei

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.02.2018 18:34 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kristel
postitatud 21.02.2019 10:00

Hei-hei, üks asi jäi silma kriipima. Restoran Ö peakokk on siiski Martin Meikas, mitte Meikar ;)