Soolasiiatartar, vutimuna porrutolmus, karaskitšips

Sellist suupistet pakkus Aasta Noorkokk 2017 Andra Holland 2018. aastal Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul.

Kogus
20-30 tk
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Soolasiia-tartar:

500 g siiafileed

meresoola

murulauku

Vutimunad porrutolmus:

10 vutimuna

1 porru

Karaskitšipsid:

2 dl keefirit

0,5 muna

2,5 tl rapsiõli

2 dl odrajahu

0,5 tl suhkrut

0,25 tl soola

0,25 tl söögisoodat

Kaunistuseks:

maitserohelist

Valmistamine

Eemalda kalaluud ja -nahk. Raputa peale sool ja pane kaheks tunniks kilega kaetult külmkappi seisma. Pühi kala paberiga soolast puhtaks, haki hästi peeneks ja pane kaussi. Haki ka murulauk ja lisa kalale. Sega korralikult läbi ja vormi väikesed pallid. Kileta ja pane külmkappi. 

Vutimunad porrutolmus 

Lase vesi keema ja pane munad korraga vette. Keeda kaks minutit ja 35 sekundit. Seejärel tõsta kohe külma jäävette, et munad ei küpseks edasi. 

Lõika porru tolmu tegemiseks pikuti pooleks ja pese hoolikalt. Kuumuta ahi 200 kraadini, pane porrulehed küpsetusplaadiga ahju ja rösti mustaks. Purusta porrut köögikombainis või kohviveskis, kuni tekib tolm. Seejärel koori ettevaatlikult munad ja paneeri selles. 

Karaskitšipsid

Pane ahi 200 kraadi peale sooja ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega komponendid omavahel, välja arvatud sooda. See lisa vahetult enne ahjuplaadile valamist. Küpseta umbes 10 minutit. Lase karaskil jahtuda ja murra meelepärasteks tükkideks. 

Suupiste kokkupanek: Pane karaskitükile siiapall. Lõika vutimuna pooleks ja säti pallikese kõrvale. Kaunista maitseürdiga.

Loe veel:

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht (3.3.2018)

LISA KOMMENTAAR