Tiina Lippanti karaskiretsept, mis jõudis 2016. aastal Veski-Mati retseptivõistlusel TOP10 hulka.
9 dl mitmevilja jahusegu
500 ml keefirit
30 g küpsetuspulbrit
50 g taluvõid
2 muna
2 triiki teelusikatäit soola
2 tl suhkrut
Sega mitmeviljajahu küpsetuspulbriga.
Teises kausis klopi munad koos soola-suhkruga vahtu, lisa keefir.
Samal ajal sulata või pannil.
Jahusegule lisa muna-keefiri segu, juurde sega sulavõi.
Kõige parem saab karask siis kui vormi määrida hoolega võiga, aga võib ka küpsetuspaberi panna.
Küpseta kohe 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Esimese 10 minuti jooksul ära ava ahjuust.
Serveeri küüslaugu-peterselli-tšillivõiga ja joo kõrvale külma piima.
Piima-Tiina karask
Tiina Lippanti karaskiretsept, mis jõudis 2016. aastal Veski-Mati retseptivõistlusel TOP10 hulka.