Talvekuu söögisedel 1930

Oleme Nami-Namisse kogunud hulgaliselt toredaid näidismenüüsid vanadest ajakirjadest ja kokaraamatutest. Siinkohal 1930. aasta jaanuaris ajakirjas Eesti Naine ilmunud soovitatavate toidude sedel.

Soovitused on mõeldud hommiku-, lõunas- ja õhtusöökideks. Kus võimalik, oleme lisanud viited vastavatele retseptidele Nami-Namis.

1930. a. menüü algas pühapäevaga, me alustame esmaspäevast.

Esmaspäev:

Hommikuks: Rukkijahu puder piimaga
Lõunaks: Oasupp
Õhtuks: Heering. Kört

Teisipäev:

Hommikuks: Hautatud kalad keedetud kartulitega
Lõunaks: Keedetud tanguvorst praetud soola sealihaga
Õhtuks: Koorega keedetud kartulid heeringa kaste ja hapupiimaga

Kolmapäev:

Hommikuks: Praetud tanguvorst kuremarja või paluka salatiga. Kohv, võileib. 
Lõunaks: Kartuli- ja kruubisupp soolatud lambalihaga. 
Õhtuks: Eelmisest päevast järele jäänud kartulid praetud. Tee. Leib õuna võiga. 

Neljapäev:

Hommikuks: Tatratangu puder sulavõi ja rõõsa piimaga. 
Lõunaks: Sealiha hapukapsastega.
Õhtuks: Heeringa ja kartuli vormiroog. Keedetud piim või tee võileivaga.

Reede:

Hommikuks: Heering. Eelmisest päevast järele jäänud tatratangu leem vedelaks tehtud. 
Lõunaks: Soolatud lambaliha kaalide, kartulite ja hapukurkidega.
Õhtuks: Praetud räimed ehk silgud, kartulid, hapupiim.

Laupäev:

Hommikuks: Neljapäevast järele jäänud hapukapsad praetud. Kohvi, leib paluka keedisega. 
Lõunaks: Tangupuder peki kastmega. Piim.
Õhtuks: Maksavorst. Tee. Sai. 

Pühapäev:

Hommikuks: Seasült, maksavorst. Kohv. Sai
Lõunaks: Lamba- ja sealiha seguga täidetud kapsarullid, kõrvitsa salat. Mustikasupp pudeli mustikaist. 
Õhtuks: Marineeritud heeringas. Porgandi piruk. Tee.

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 01.01.2023 10:22 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid