1 kg räime või kilu või meritinti
2-3 muna
1-1,5 dl nisujahu
3 tl soola
2 tl valget pipart
paar viilu sidrunit
Roogi kalad ja eemalda pead. Mugav on seda teha kääridega, alustades saba poolt ja eemaldades sama lõikega ka pea, misjärel saab kääriotsaga sisikonna välja tõmmata. Loputa kalad jäise veega, nõruta, sega soolaga ja jäta sõelale nõrguma. Sabad võib kaladele külge jätta, sest sabapidi on mugav paneerida ja krõbe saba on nauding omaette.
Mõõda jahu puhtasse kilekotti, lisa kalad, sule kott ja raputa korralikult läbi. Arvesta, et jahu ja muna kulub suurematele kaladele vähem ning pisematele rohkem. Jahu on parasjagu, kui kalad on jahused ja üksteise külge enam ei kleepu. Vajadusel lisa jahu ja raputa veel.
Klopi supitaldrikusse või kausikesse lahti muna. Võta räimed ükshaaval sabapidi jahukotist, kasta munasse ja pane tulisele pannile. Prae kalad võis või õlis mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Maitsesta kuumad kalad musta pipra ja vajadusel veel natukese soolaga.
Serveeri sidruni, tilli ja värske kartuliga.
väga maitsavad!
Minul kulus 2 muna, aga maitse oli mõnus, 3aastasega koos paneerisime, ta oli väga ametis ja pärast sõi ka usinalt.
Mu 2aastane söi ka nii isuga. Küsis veel 2x juurde ka :)
Paneeritud räimed on ju lemmik! Soovitan proovida ka teiste jahudega - näiteks rukki- või kamajahuga tulevad ka väga head.
Esimest korda elus praadisin kala. Mulle meeldis see kilekoti variant ei mingit jahu koristamist pärast. Teisi pole veel koju jõudnud ei tea kas neile ka jagub. Ülikenad!
Midagi nii isuäratavat!!
See nipp, et jahu ja kalad koos kilekotti, oli ikka väga tore! Ja kalad muidugi nii maitsvad.</br> Olen varem ka selle järgi teinud ja ka edaspidi. Soovitan soojalt!
Minu praetud räimed:
Praetud räimed
Jahus-munas paneeritud ja krõbedaks praetud räimed. Serveeri keedetud kartulite, või, sidruni ja tilliga. Samuti sobib valmistada ka kilu või meritinti.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.