Väikesed porgandipirukad

Väikesed pärmitainapirukad klassikalise muna-porganditäidisega.

Kogus
35 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

250 ml piima

25 g värsket pärmi

1 sl suhkrut

0,5 tl soola

1 muna

400-450 g nisujahu

30 g pehmet võid

Porganditäidis:

400-500 g keedetud porgandeid

3 sl võid

1 hakitud sibul

1 sl nisujahu või mannat

3 sl hapukoort

2 keedetud muna

1-2 tl suhkrut

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

maitse järgi soola

Määrimiseks:

1 munakollane + 1 sl piima

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa sool, suhkur, lahtiklopitud muna, sõelutud jahu ning sõtku. Enne sõtkumise lõppu lisa pehme või. Sõtku seni, kuni tainas tuleb nõu küljest kergesti lahti.

Puista peale jahu ning pane 30–45 minutiks rätiku alla kerkima. 

Täidise valmistamiseks riivi jämedal riivil keedetud porgandid või suru kahvliga puruks. Prae hakitud sibul koos jahuga/mannaga võis läbi, lisa hapukoor ja sega. Lisa porgand, maitseained ja kuumuta täidis läbi. Sega juurde hakitud muna ja kontrolli maitsestust.

Jaga  kerkinud pärmitainas kaheks. Rulli 2-3 mm paksuseks, vormi pirukad. Pintselda need üle muna-piimaseguga ja küpseta 200-210 kraadi juures u 15 minutit.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami kasutaja Suzlik, kes koostab retsepte ka Marian Fitness'i jaoks ning kelle toidupiltidega saate end kursis hoida Instagrami kaudu (Teevi food). Vaata ka Teevi blogipostitust

LISA KOMMENTAAR

Helle
postitatud 30.01.2018 19:45

kas saaks hea soovituse ,kuidas nii teha ,et pirukad küpsedes lahti ei läheks !?mul pooled alati kipuvad lahti minema ....

Pille
posted on 30.01.2018 23:25

Helle, paar nippi:
1) Ära tainast liiga palju venita/rulli ja lase pärast rullimist uuesti veidi rahuneda. Siis lõika ketasteks.
2) Ära liiga palju täidist pane.
3) Pirukat vormides jäta "õmblus" piruka alla.

Helle
posted on 02.02.2018 15:18

aitähh ,proovin järgmisel korral !kuigi enda meelest olen neid asju umbes nii proovinudki teha . vahest läheb paremini ,vahest halvemini , eks üritan edasi

3) Pirukat vormides jäta "õmblus" piruka alla.
posted on 16.03.2018 11:42

3) Pirukat vormides jäta "õmblus" piruka alla. See on tark ha tegus soovitus

Tiina Pärn
postitatud 02.02.2018 23:05

Jeeee nii head!!!