250 ml piima
25 g värsket pärmi
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
400-450 g nisujahu
30 g pehmet võid
Porganditäidis:400-500 g keedetud porgandeid
3 sl võid
1 hakitud sibul
1 sl nisujahu või mannat
3 sl hapukoort
2 keedetud muna
1-2 tl suhkrut
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
maitse järgi soola
Määrimiseks:1 munakollane + 1 sl piima
Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa sool, suhkur, lahtiklopitud muna, sõelutud jahu ning sõtku. Enne sõtkumise lõppu lisa pehme või. Sõtku seni, kuni tainas tuleb nõu küljest kergesti lahti.
Puista peale jahu ning pane 30–45 minutiks rätiku alla kerkima.
Täidise valmistamiseks riivi jämedal riivil keedetud porgandid või suru kahvliga puruks. Prae hakitud sibul koos jahuga/mannaga võis läbi, lisa hapukoor ja sega. Lisa porgand, maitseained ja kuumuta täidis läbi. Sega juurde hakitud muna ja kontrolli maitsestust.
Jaga kerkinud pärmitainas kaheks. Rulli 2-3 mm paksuseks, vormi pirukad. Pintselda need üle muna-piimaseguga ja küpseta 200-210 kraadi juures u 15 minutit.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami kasutaja Suzlik, kes koostab retsepte ka Marian Fitness'i jaoks ning kelle toidupiltidega saate end kursis hoida Instagrami kaudu (Teevi food). Vaata ka Teevi blogipostitust.
kas saaks hea soovituse ,kuidas nii teha ,et pirukad küpsedes lahti ei läheks !?mul pooled alati kipuvad lahti minema ....
<p>Helle, paar nippi:</br> 1) Ära tainast liiga palju venita/rulli ja lase pärast rullimist uuesti veidi rahuneda. Siis lõika ketasteks. </br> 2) Ära liiga palju täidist pane. </br> 3) Pirukat vormides jäta "õmblus" piruka alla. </p>
aitähh ,proovin järgmisel korral !kuigi enda meelest olen neid asju umbes nii proovinudki teha . vahest läheb paremini ,vahest halvemini , eks üritan edasi
3) Pirukat vormides jäta "õmblus" piruka alla. See on tark ha tegus soovitus
Jeeee nii head!!!
Lausa isu tuli peale.
Väikesed porgandipirukad
Väikesed pärmitainapirukad klassikalise muna-porganditäidisega.