Vana hea tatrapuder

Maitsvat tatraputru võib valmistada nii ahjus kui ka pliidi peal. Siinkohal pliidipudru variant.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 dl tatratangu

5 dl keeva vett

0.25 tl soola

1-2 sl võid

Valmistamine

Kuumuta tatart 3-4 minutit võis*.

Lisa kuum vesi ja hauta kaane all tasasel tulel 15-20 minutit, kuni vedelik on imendunud ja tatar küps. Poole hautamise ajal lisa soola.

Nipid ja soovitused:

  • Tatrapuder sobib hästi lisandiks ka nt lamba- või veiseliharaguu kõrvale.
  • Külm tatrapuder on väga maitsev võis praetuna.
  • Vegan-versiooni jaoks prae tatart õlis. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Olev
postitatud 26.07.2005 18:55

Suur tänu, täpselt mida ma otsisin, loodetavasti õnnestub!

Olev
postitatud 27.07.2005 00:35

Tundub, et õnnestus. Päris söödav. Ma viskasin ühe konservi kah sisse ja veits sinepit ja kõht on täis ja maitsev on kah. Paki peal oli muidu sõna "hautama", mida ma ega mul tuttavad kah täpselt ei teadnud, et nii sattusingi siia. Ja sain hakkama...

Pille
postitatud 28.07.2005 14:31

Tore kuulda, Olev, et puder õnnestus! Loodetavasti leiad ka edaspidi Nami-namist üht-teist kasulikku..

Liisi
postitatud 17.07.2006 14:28

esimene kord läks mul aia taha, nüüd proovin siinse õpetuse järgi :)

tahan teha tatraputru
postitatud 02.08.2006 20:10

kui palju pean ma õli panema et tatart kuumutada alguses

Pille
postitatud 03.08.2006 11:13

Vala selline tubli sorts ikka, nii et panni põhi oleks õhukese õlikirmega kaetud. Kui tahad rammusamat putru, või muidugi rohkem panna.

Mann
postitatud 23.01.2008 06:17

Ikka väga hea ja lollikindel retsept tatrapudru jaoks. Eile praadisin ainult võiga tatart, ja nii tuli minu maitsele parim variant.

Tiina
postitatud 03.12.2008 20:48

Kas tõesti paned 1 dl tatra kohta 5 dl vett? Mina panen klaasi tatra kohta 2 klaasi vett, ehk kahekordselt, mitte viiekordselt rohkem. Tuleb täpselt paras. Kui rohkem vett panna, tuleb vesine.

Gerli
postitatud 13.01.2009 14:26

Mina keedan tatart puljongis, hoopis maitsvam tuleb. Hiljem lisan veel ka singitükke...vääääga väääga hea on =)

Kerli
postitatud 03.09.2009 10:14

Tänud retsepti eest. Tuli tõesti väga hea puder, eriti kui lisada praetud singitükikesi:-)

Liisi
postitatud 11.05.2010 22:02

Tatrapuder on minu lemmik. Ise teen tavaliselt nii, et keedan pool aega veega, siis loputan tatra ja edasi hautan piimaga kuni puder pakseneb. Lisandiks võisilm või ka majoneesiga on väga hea.

Marika
postitatud 07.11.2012 13:59

Tegin just ja imeline, just sellise maitsega tuli nagu lootsin :)

Marleen
postitatud 22.11.2012 16:46

Puljongiga keetes on hoopis parem!

Tom
postitatud 17.01.2014 14:43

Väga maitsev oli, aitäh hea õpetuse eest.

anonymous
postitatud 25.01.2016 00:13

Soovitus: proovige tatrapudrule lisada ingverit (5 dl kohta lisan mina umber 1 tl ingveripulbrit) - sain sööma ka need, kellele tatar eriti ei meeldi :)

Virgot
postitatud 26.12.2016 18:22

kui praadida 1 sibul ja singitükikesi veel lisaks, on ka väga maitsev. lisada juurde kui puder juba valmis

Arnika
postitatud 25.10.2017 18:35

Ma hakkan homme proovima seda et tuleb ka välja...

Aivar
postitatud 09.12.2018 22:39

Blanšeeritud sibul ja hoolega pruunistatud... nu vastavalt maitsele kas pekk või peekon tatrale seltsi, siis ikka tund vähemalt ahjus/pliidil/multikeetjas. NB! Kui ei ole ENDA toodetud ja teada koostisega peki/peekonilaadne toode siis vältige, võtke nt toores töötlemata peekon või siis suisa soolaliha. Juurde kõikvõimalikke maitseaineid saab panna aga ära võtta on raske, aja mööda potti molekule pintsettidega taga ja ise näed, kui enne seda avogadro arv meelde ei tule. Ühesõnaga mida naturaalsem ja mida pikemalt nii alla 100 kraadi haudunud seda parem. Tatra praadimine - tavaline on enivei kuuma saanud. Toortatar meeldib aga mõnele just seetõttu et annab "naturaalse" tatramaitse. Mõlemal tatral tuleb praadimisefekt tõeliselt välja siis kui tatraterad hakkavad ennast kergelt popkornilaadseks ajama, samuti tekib intensiivne pähklilõhn. Sellisest saab ühte sorti puder, ilma praadimata teist sorti ja ka mitte paha, lihtsalt erinevad söögid IMHO. Ise soovitaks praadimiseks pigem searasva kui tatar eraldi roana plaanis.

vana vegan
postitatud 09.12.2018 22:50

Tatar ei ole kunagi olnud vegan sest tema kasvatamisel kasutatakse palju orjatööle sunnitud mesilasi.

Angelika
postitatud 20.01.2021 17:01

Kas hautamine keevas vees kuumal pliidil?

Pille
postitatud 21.01.2021 14:28

Tasasel tulel, vaikselt podisedes ikka.