Kuumuta tatart 3-4 minutit võis*.
Lisa kuum vesi ja hauta kaane all tasasel tulel 15-20 minutit, kuni vedelik on imendunud ja tatar küps. Poole hautamise ajal lisa soola.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suur tänu, täpselt mida ma otsisin, loodetavasti õnnestub!
Tundub, et õnnestus. Päris söödav. Ma viskasin ühe konservi kah sisse ja veits sinepit ja kõht on täis ja maitsev on kah. Paki peal oli muidu sõna "hautama", mida ma ega mul tuttavad kah täpselt ei teadnud, et nii sattusingi siia. Ja sain hakkama...
Tore kuulda, Olev, et puder õnnestus! Loodetavasti leiad ka edaspidi Nami-namist üht-teist kasulikku..
esimene kord läks mul aia taha, nüüd proovin siinse õpetuse järgi :)
kui palju pean ma õli panema et tatart kuumutada alguses
Vala selline tubli sorts ikka, nii et panni põhi oleks õhukese õlikirmega kaetud. Kui tahad rammusamat putru, või muidugi rohkem panna.
Ikka väga hea ja lollikindel retsept tatrapudru jaoks. Eile praadisin ainult võiga tatart, ja nii tuli minu maitsele parim variant.
Kas tõesti paned 1 dl tatra kohta 5 dl vett? Mina panen klaasi tatra kohta 2 klaasi vett, ehk kahekordselt, mitte viiekordselt rohkem. Tuleb täpselt paras. Kui rohkem vett panna, tuleb vesine.
Mina keedan tatart puljongis, hoopis maitsvam tuleb. Hiljem lisan veel ka singitükke...vääääga väääga hea on =)
Tänud retsepti eest. Tuli tõesti väga hea puder, eriti kui lisada praetud singitükikesi:-)
Tatrapuder on minu lemmik. Ise teen tavaliselt nii, et keedan pool aega veega, siis loputan tatra ja edasi hautan piimaga kuni puder pakseneb. Lisandiks võisilm või ka majoneesiga on väga hea.
Tegin just ja imeline, just sellise maitsega tuli nagu lootsin :)
Puljongiga keetes on hoopis parem!
Väga maitsev oli, aitäh hea õpetuse eest.
Soovitus: proovige tatrapudrule lisada ingverit (5 dl kohta lisan mina umber 1 tl ingveripulbrit) - sain sööma ka need, kellele tatar eriti ei meeldi :)
kui praadida 1 sibul ja singitükikesi veel lisaks, on ka väga maitsev. lisada juurde kui puder juba valmis
Ma hakkan homme proovima seda et tuleb ka välja...
Blanšeeritud sibul ja hoolega pruunistatud... nu vastavalt maitsele kas pekk või peekon tatrale seltsi, siis ikka tund vähemalt ahjus/pliidil/multikeetjas. NB! Kui ei ole ENDA toodetud ja teada koostisega peki/peekonilaadne toode siis vältige, võtke nt toores töötlemata peekon või siis suisa soolaliha. Juurde kõikvõimalikke maitseaineid saab panna aga ära võtta on raske, aja mööda potti molekule pintsettidega taga ja ise näed, kui enne seda avogadro arv meelde ei tule. Ühesõnaga mida naturaalsem ja mida pikemalt nii alla 100 kraadi haudunud seda parem. Tatra praadimine - tavaline on enivei kuuma saanud. Toortatar meeldib aga mõnele just seetõttu et annab "naturaalse" tatramaitse. Mõlemal tatral tuleb praadimisefekt tõeliselt välja siis kui tatraterad hakkavad ennast kergelt popkornilaadseks ajama, samuti tekib intensiivne pähklilõhn. Sellisest saab ühte sorti puder, ilma praadimata teist sorti ja ka mitte paha, lihtsalt erinevad söögid IMHO. Ise soovitaks praadimiseks pigem searasva kui tatar eraldi roana plaanis.
Tatar ei ole kunagi olnud vegan sest tema kasvatamisel kasutatakse palju orjatööle sunnitud mesilasi.
Kas hautamine keevas vees kuumal pliidil?
Tasasel tulel, vaikselt podisedes ikka.
Vana hea tatrapuder
Maitsvat tatraputru võib valmistada nii ahjus kui ka pliidi peal. Siinkohal pliidipudru variant.