Näidismenüü: sügisene toidusedel, november 1979

Ajakirjas "Nõukogude Naine" soovitas Ida Savi novembris 1979 perenaistele sellist nädalamenüüd. Lisaks menüüle olid artiklis ka mitmed retseptid.

Toome menüü siin ka ära, lisades viited sarnastele retseptidele Nami-Namis. Proovige!

Esmaspäev

Hommikusöök: Kaerahelbepuder keedise või võiga, tomati- ja munavõileib rohelise sibulaga, piim

Lõunasöök: Peedisupp. Kohupiimavormiroog porgandite, kõrvitsa või õuntega.

Teisipäev

Hommikusöök: Soe munavõileib, sepik õunavõidega, piimakohv.

Lõunasöök: Küpsetatud kala keedetud või praetud kartulitega ja värske kurgi salatiga, piim. Õuna-mannavaht või kaerahelbe-õunapuder piimaga.

Kolmapäev

Hommikusöök: Nuudli-piimasupp, heeringa- või kiluvõileivad tomati ja rohelise sibulaga. 

Lõunasöök: Hautatud köögivili vorstiga või köögivilja ja sealiha ühepajatoit. Kefiir puuvilja- või marjamehuga. 

Neljapäev

Hommikusöök: Odrajahupuder võiga, vorsti- ja kurgivõileib, piim või kohv. 

Lõunasöök: Kapsa-seenevormiroog toorsalatiga, piim. Kohupiimavaht puuviljakompotiga. 

Reede

Hommikusöök: Keedetud nuudlid riivitud juustu ja tomatisalatiga. Kohupiimavõileib rohelise sibula või õunavõidega, piimakohv.

Lõunasöök: Juustukastmes üleküpsetatud pikkpoiss keedetud kartulite, köögivilja ja toorsalatiga, piim. Puuviljasupp küpsistega või värske puuvili.

Laupäev

Hommikusöök: Röstitud räimed hapukoore ja rohelise sibulaga. Õunarull või õunaplaadisai, kohv. 

Lõunasöök: Kruubi-kaalikapuder praetud pekikuubikute või võiga, piim.  Küpsetatud õunad vanillikastme või jäätisega.

Pühapäev

Hommikusöök: Köögiviljasalat, lahtine muna-vorstipirukas, kohv, kohvisaiad või laupäevast järelejäänud õunarull.

Lõunasöök: Selleripüreesupp röstitud saiakuubikutega. Seapraad pruunide kartulitega ja hautatud punase praekapsaga. Marjamahlast või kontsentraadist tarretis vahukoorega. 

Loe veel:

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 01.11.2018 12:16 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid