Kuumuta piim või/ja vesi keemiseni. Sõrista pidevalt segades juurde odrajahu. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Maitsesta soolaga.
Serveeri või, suhkru, moosi või värskete marjadega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.
Maitse on üsna sarnane kaerahelbepudrule minu arust, meeldiv ja mahe. Ei tea, kas see on kõikidele odrajahudele omane, aga vähemalt Eesti Mahe odrajahu on kerge pähklimaitsega ning need terad jäävad ka pudrus tunda (positiivne omadus).
Ostsin ka täna odrajahu, et hommikul putru teha ja mõni päev ka karaskit.Tuli selline nostalgia hoog peale, et meenutada vanu aegu, kui maal ema neid keetis ja küpsetas.
Lisa paar minutit enne keetmise lõppu umbes 2 spl hapukoort ja serveeri riivitud parmesani või mingi muu kõvajuustuga.
mu lemmikpuder :)
mmm... vanavanaema nimetas seda odrajahukördiks, oli veidi vedelam, aga väga maitsev!
Lisa odrajahupudru keetmise lõpus sorts hapukoort ja serveeri nt. riivitud parmesani juusuga.
Eriti hea koos või ja hapukoore silmaga. Kiire, lihtne ja toitev söök.
Äge retsept, sain teada, et odrajahupudru sisse käib odrajahu ja piim/vesi!Poleks jah arvanudki! Aga teada oleks taht, kui palju millisele kogusele vedelikule jahu lisada, see on ju ikka peamine vist...
Kogused on ju antud, karvane?!
Nüüd pole enam mitukümmemend aastat teinud, aga mu tütar räägib siiamaani kui hea puder see oli. Ju siis polnud paremat saada. Täna see puder mind enam ei isuta.
Odrajahupuder
Lihtne ja tervislik talupojaklassika.