Eesti piimatoodete uus tase: Imre Kose üllatab kreemjuustudega

Imre Kose koostöös Saaremaa Delifoodiga on toonud turule pikalt arendatud uudse tehnoloogiaga kreemjuustud. Ökoloogiliselt puhtal Saaremaal toodetud kreemjuuste on valikus kolme erinevat: maitsestamata kreemjuust, röstpeedi ja rõikaga ning kõrvitsa ja Dijoni sinepiga kreemjuust.

"Mõtlesime pikalt, kuidas anda Eesti inimesele võimalus muuta iga toit omal käel eriliseks. Otsingud viisid välja kreemjuustuni," märgib Gourmet Club’i loovjuht Imre Kose. Tema sõnul võib kreemjuust asendada kastmeid, aidata teha hõrke torte või anda tipprestorani tasemel hea maitse hamburgerile.

Üle aasta kestnud tootearenduses pöörati suurt rõhku kreemjuustu koostisosade kvaliteedile. Kasutatakse Saaremaalt pärit koort ja kodumaiseid köögivilju. "Seadsime eesmärgiks pakkuda puhtaid maitseid nii, et toote tuum on kreemjuust ja selle tekstuur ning lisandite maitsed avaneksid vaikselt," ütleb.

Kreemjuustudele pole lisatud paksendajaid, need on õhulised ja kreemjad. Tooted on laktoosivabad ja taluvad kuumutamist. Just kreemjuustu küpsetamisomadused laiendavad olulisel määral toote kasutusvõimalusi.

Tänu uudsele tehnoloogiale sarnanevad kreemjuustud kulinaariasõpradele tuntud crème fraîche’iga. Kose avaldab lootust, et laia valikuga magusate piimatoodete turul pakuvad soolased kreemjuustud tarbijale põnevust ja katsetamisrõõmu.

Tuntud toidublogija ja mitmete kokaraamatute autor Tuuli Mathisen, kes juba uusi tooteid proovinud, rõhutab samuti, et ühtlase konsistensiga kreemjuustud laiendavad kokandushuviliste mängumaad. "Maitsestatud kreemjuustud on eripärased oma kergelt teralise tekstuuri ning suurepärase maitsete tasakaalu tõttu, sobitudes väga paljudesse toitudesse. Maitsestamata kreemjuust on seevastu koogimeistrite unelm, aidates luua siidist ning ühtlast lõpptulemust nii küpsetatud kui küpsetamata kreemjuustutäidisega kookide puhul," toob ta välja.

"Minu jaoks teeb toote eriliseks ja ainulaadseks eelkõige see, et tegu on sisuliselt crème fraîche-ga!“ täiendab hinnatud retseptiblogi eestvedaja Mari-Liis Ilover. Tema sõnul on crème fraîche eriliselt mahe, siidjas ja kreemine – midagi hapukoore, toorjuustu ja vahukoore vahepealset. "Suurepärase struktuuriga ja mis eriti tore, kuumutamisel ei lähe ta tükki ja sobib ka kõikvõimalike kastmete, suppide ja muude soojade toitude tegemiseks. Et uute toodete taga on Imre Kose hea maitse ja alatine perfektsuse taotlus, ei ole põhjust uute kreemjuustude kvaliteedis absoluutselt kahelda," lisab Ilover.

Uue kreemjuustu sarjaga on katsetanud juba ka Nami-Nami portaali eestvedaja Pille Petersoo, kelle sõnul sobib kreemjuust ideaalselt ka kergete suupistete valmistamiseks: "Lõikad rukkileiba, määrid peale korraliku kiht röstpeedi ja rõikaga toorjuustu ning peale tükike sea- või tallekeelt. Imeline!", toob Petersoo näite.

Gourmet Club’i ja Saaremaa Delifood'i koostööna äsja pakendisse jõudnud kreemjuustud on müügil Stockmanni, Kaubamaja, Selveri, Coopi, Kaupmehe, Prisma ja Comarketi kauplustes. Saaremaa Delifood'i müügijuht Martin Luksi sõnul on uudne toode kaubanduse poolt suure huviga vastu võetud, mistõttu laieneb kättesaadavus lähiajal veelgi.

Proovi neid retsepte:

Pressiteade 11. mai 2018

Sisuturundus
postitatud 31.05.2018 10:28 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Huvitav
postitatud 21.05.2018 21:38

... postitatud 31.05.2018. Täna alles 21.05.2018.

Merx
postitatud 23.05.2018 15:15

See peediga on kõige parem asi üleüldse! Mmmmmmmmm!