200-300 g maasikaid
Mascarpone-kreem:150 g tükeldatud rabarbrit
3-4 sl (tooroo-)suhkrut
200 g Gourmet Club maitsestamata kreemjuustu
2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort
Pese rabarbrivarred ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane potti, lisa suhkur ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni rabarber on pehme. Püreesta rabarber saumikseriga või tambi pudrunuinaga pudruks ja lase täielikult jahtuda.
Puhasta maasikad, lõika pooleks või neljaks ja aseta serveerimisvaagnale või portsjonvormidesse.
Sega Gourmet Club kreemjuust ja rõõsk koor omavahel ühtlaseks, siis sega kergelt juurde rabarbripüree.
Tõsta saadud siiruviiruline kreemjuustu-rabarbrikreem maasikatele ja serveeri.
Kreem on väga mõnus, parasjagu magus ja parasjagu hapu, maasikad lisavad värskust.
Järgmine kord paneks tiba vähem rabarberipüreed.
Olen seda varem mascarpone toorjuustuga teinud, aga retsept töötas väga-väga hästi ka Gourmet Club'i uue maitsestamata kreemjuustuga! Mõnusalt kevadsuvine!
Tõesti hea retsept ja lihtne. Ainuke aeganõudvam osa on rabarberikreemi tegemine ja jahutamine - nii et selle soovitaks natuke varem valmis teha. Suhkrut panin 3,6 supilusikat ja tundus, et oleks vist vähemgi võinud. Tasakaalustamiseks panin lisaks maasikatele ka vaarikaid ja maitses suurepäraselt :) Soovitan!
Maasikad rabarbrikreemiga
Mõnus suvine dessert, kus maasikatele kallatakse rabarbripüreest ja Gourmet Club'i uuest kreemjuustust valmistatud kreem.