Maasikad rabarbrikreemiga

Mõnus suvine dessert, kus maasikatele kallatakse rabarbripüreest ja Gourmet Club'i uuest kreemjuustust valmistatud kreem.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200-300 g maasikaid

Mascarpone-kreem:

150 g tükeldatud rabarbrit

3-4 sl (tooroo-)suhkrut

200 g Gourmet Club maitsestamata kreemjuustu

2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

Valmistamine

Pese rabarbrivarred ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane potti, lisa suhkur ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni rabarber on pehme. Püreesta rabarber saumikseriga või tambi pudrunuinaga pudruks ja lase täielikult jahtuda. 

Puhasta maasikad, lõika pooleks või neljaks ja aseta serveerimisvaagnale või portsjonvormidesse.

Sega Gourmet Club kreemjuust ja rõõsk koor omavahel ühtlaseks, siis sega kergelt juurde rabarbripüree.

Tõsta saadud siiruviiruline kreemjuustu-rabarbrikreem maasikatele ja serveeri.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Nef
postitatud 28.05.2010 15:53

Kreem on väga mõnus, parasjagu magus ja parasjagu hapu, maasikad lisavad värskust.

Hexy
postitatud 25.06.2013 01:01

Järgmine kord paneks tiba vähem rabarberipüreed.

Pille
postitatud 24.05.2018 21:47

Olen seda varem mascarpone toorjuustuga teinud, aga retsept töötas väga-väga hästi ka Gourmet Club'i uue maitsestamata kreemjuustuga! Mõnusalt kevadsuvine!

Magus-Kats
postitatud 28.05.2018 21:10

Tõesti hea retsept ja lihtne. Ainuke aeganõudvam osa on rabarberikreemi tegemine ja jahutamine - nii et selle soovitaks natuke varem valmis teha. Suhkrut panin 3,6 supilusikat ja tundus, et oleks vist vähemgi võinud. Tasakaalustamiseks panin lisaks maasikatele ka vaarikaid ja maitses suurepäraselt :) Soovitan!