Ahjus küpsetatud part on ideaalne valik jõululauale väiksemale perele - ühest "tavalisest" pardist jätkub umbes 4-5 sööjale, aga see oleneb muidugi pardi suurusest. Pardi valmistamine on tegelikult aga imelihtne.
Part sobib väga hästi puuviljadega. Klassikaline lisand ahjupardile on väike nn sibulõun, prantsuse Canard à l'Orange mõjutustega on ahjupart vürtsika apelsinikastmega:
Eestlaste jõululaual on alati hapukapsal oluline koht olnud ja hapukapsaga täidetud part sobib muidugi eriti hästi jõululauale.
Artikkel avaldati detsembris 2016.
Part on meie pere traditsiooniline jõulupraad juba aastaid. :)
Ahjupardi luukerest ja ülejääkidest saab mõnusa tugeva linnumaitsega puljongi ja supi!
hea teada, et pärast saab ahju pardist suppi valmistada!!!!
Selle postituse peale soetasin Rimist kohe kaks parti! Plaan nädalavahetusel küpsetada. Ja kindlasti vaatan enne siinseid retsepte.
Vahva, Nämmu! Anna pärast teada, mida tegid ja kuidas maitses!
Tänud, Pille. Sain jälle targemaks: enne toatemperatuuril hoida :) Viimased 2 pilti minu jaoks liialt üleküpsenud :)
Part on lemmik,igas olekus.. Jõulude ajal praad ja peale jõule praejääkidest veel jumalik supp tsilli ja mandariiniviiludega..
Mõnus! Pardile panen kõhtu mandariine v kumkvaate koos koorega ja maitsestan apelsinipipraga... talupart ca 3,2 kg... ja peale pühi praejääkidest saab jumaliku puljongi supiks... (väärib igati tegemist)