Tomati-frikadellisupp

Koduste suurte ja vürtsikate frikadelliga tomatileemega köögiviljasupp, väga maitsev! Tublid kokad teevad lihapuljongi ise, aga sobib ka puljongikuubikutest või nn fondist tehtud lihaleem. Kui eelistad suurte lihapallide asemel väikeseid frikadelle, siis võid ka nii teha :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Lihapallid:

500 g taist hakkliha

3 sl riivsaia

1.5 dl rõõska koort või vett

1 muna

1 tl soola

2 tl kuivatatud punet

0.5 tl tšillipulbrit

0.5 tl musta pipart

Köögiviljasupp:

5 keskmise suurusega kartulit

2 porgandit

1 sibulat

1 küüslauguküüs

1 sl õli

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1.5 l lihapuljongit

Peale:

hakitud värsket murulauku

paar hakitud leeskputkelehekest

Valmistamine

Tõsta riivsai ja vesi või koor kaussi. Lase paar minutit paisuda. Sega juurde hakkliha, muna ja maitseained. Sega ühtlaseks ning vormi hakkmassist 16 keskmise suurusega lihapalli (ehk igale sööjale 4 suurt lihapalli).

Pese, koori ja haki kartulid, porgandid ja sibulad. Kuumuta potis õli, prae sibulat paar minutit. Lisa tomatipüree ja tükeldatud köögiviljad. Sega minut aega. 

Lisa lihapuljong, kuumuta keemiseni. Lisa lihapallid. Keeda 10 minutit, kuni lihapallid ja köögiviljad on küpsed.

Puista valmis supile hakitud murulauku ja leeskputke.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 25.05.2010 23:27

Maitses nii täiskasvanutele kui ka lastele. Kuna murulauku ei olnud käepärast, viskasin peale pisut hakitud peterselli.

Koogi Kata
postitatud 12.08.2015 22:50

Pilt ka: