Koduste suurte ja vürtsikate frikadelliga tomatileemega köögiviljasupp, väga maitsev!
Tublid kokad teevad lihapuljongi ise, aga sobib ka puljongikuubikutest või nn fondist tehtud lihaleem. Kui eelistad suurte lihapallide asemel väikeseid frikadelle, siis võid ka nii teha :)
Tõsta riivsai ja vesi või koor kaussi. Lase paar minutit paisuda. Sega juurde hakkliha, muna ja maitseained. Sega ühtlaseks ning vormi hakkmassist 16 keskmise suurusega lihapalli (ehk igale sööjale 4 suurt lihapalli).
Pese, koori ja haki kartulid, porgandid ja sibulad. Kuumuta potis õli, prae sibulat paar minutit. Lisa tomatipüree ja tükeldatud köögiviljad. Sega minut aega.
Lisa lihapuljong, kuumuta keemiseni. Lisa lihapallid. Keeda 10 minutit, kuni lihapallid ja köögiviljad on küpsed.
Puista valmis supile hakitud murulauku ja leeskputke.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma.
Tomati-frikadellisupp
Koduste suurte ja vürtsikate frikadelliga tomatileemega köögiviljasupp, väga maitsev! Tublid kokad teevad lihapuljongi ise, aga sobib ka puljongikuubikutest või nn fondist tehtud lihaleem. Kui eelistad suurte lihapallide asemel väikeseid frikadelle, siis võid ka nii teha :)