Kinoasalat vähisabade ja avokaadoga

Värvikirev ja maitsev salat, mis sobib hästi ka veidi pidulikumale lauale. Eriti tublid perenaised röstivad paprikakaunad ise kuumas grillahjus pehmeks, laisemad ostavad poest purgitäie röstitud paprikaid ning nõrutavad õlimarinaadistst kuivaks :)

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl kinoaseemneid

5 dl köögiviljapuljongit või vett

2-3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sidrun

500 g vähisabasid marinaadis (u 300 g sabasid peale kurnamist)

2-3 küpset avokaadot

2-3 röstitud punast paprikat

peotäis hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kinoa jooksva külma vee all sõelal (muidu võib kinoa jääda mõrkjas). Pane potti vesi ja kinoa, maitsesta puljongipulbri ja u 0,5 tl soolaga. Kuumuta keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel 15-20 minutit, kuni kinoa on pehme ja vesi imendunud.

Sega juurde oliiviõli ning poole sidruni mahl ning tõsta kinoa suurde serveerimiskaussi.

Nõruta vähisabad marinaadist, tõsta serveerimiskaussi. 

Lõika röstitud paprikad väiksemateks ribadeks. Tõsta kaussi. 

Koori avokaadod, lõika väiksemateks tükkideks ning sega ülejäänud sidrunimahlaga. Tõsta salatikaussi.

Lisa hakitud petersell, maitsesta salat purustatud pipraga ning sega komponendid kergelt läbi. Serveeri.

Tee ise:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Efqu
postitatud 10.02.2010 12:45

Superhea salat :)

Merle
postitatud 12.02.2010 12:42

Kas paprika röstitakse ise või müüakse seda?

Pille
postitatud 05.06.2017 08:47

Merle, müüakse, aga võib vabalt ka ise röstida. Lisasin viite juhistele retsepti alla!

Evelyn Jõgi
postitatud 14.02.2010 21:57

Maitsev salat tuli!

zoozi
postitatud 21.02.2010 22:47

Imehea!

Kadri
postitatud 03.04.2010 15:24

Vähisabade asemel kasutasin krevette aga tulemus oli ikka hea.

Marink
postitatud 02.11.2010 15:26

Väga mõnus salat! Ka järgmisel päeval maitses väga hästi!

Leoola
postitatud 21.03.2011 13:20

ainuke asi, mis ma juurde lisasin oli päikesekuivatatud tomat.

Kristi
postitatud 07.01.2013 18:52

Olen seda salatit nüüd mitu korda teinud. Mulle endale maitseb selle oluliselt lahjem versioon - vähisabasid ja avokaadot kaks korda vähem, muid asju nagu retseptis. Maitse sõltub suuresti paprika magususest ja puljongipulbrist ka, seda viimast eelistan kasutada väga väheses koguses. Aga maitseb hästi!