2.5 dl kinoaseemneid
5 dl köögiviljapuljongit või vett
2-3 sl külmpressitud oliiviõli
1 sidrun
500 g vähisabasid marinaadis (u 300 g sabasid peale kurnamist)
2-3 küpset avokaadot
2-3 röstitud punast paprikat
peotäis hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Loputa kinoa jooksva külma vee all sõelal (muidu võib kinoa jääda mõrkjas). Pane potti vesi ja kinoa, maitsesta puljongipulbri ja u 0,5 tl soolaga. Kuumuta keemiseni ning keeda keskmisel kuumusel 15-20 minutit, kuni kinoa on pehme ja vesi imendunud.
Sega juurde oliiviõli ning poole sidruni mahl ning tõsta kinoa suurde serveerimiskaussi.
Nõruta vähisabad marinaadist, tõsta serveerimiskaussi.
Lõika röstitud paprikad väiksemateks ribadeks. Tõsta kaussi.
Koori avokaadod, lõika väiksemateks tükkideks ning sega ülejäänud sidrunimahlaga. Tõsta salatikaussi.
Lisa hakitud petersell, maitsesta salat purustatud pipraga ning sega komponendid kergelt läbi. Serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Superhea salat :)
Kas paprika röstitakse ise või müüakse seda?
Merle, müüakse, aga võib vabalt ka ise röstida. Lisasin viite juhistele retsepti alla!
Maitsev salat tuli!
Imehea!
Vähisabade asemel kasutasin krevette aga tulemus oli ikka hea.
Väga mõnus salat! Ka järgmisel päeval maitses väga hästi!
ainuke asi, mis ma juurde lisasin oli päikesekuivatatud tomat.
Olen seda salatit nüüd mitu korda teinud. Mulle endale maitseb selle oluliselt lahjem versioon - vähisabasid ja avokaadot kaks korda vähem, muid asju nagu retseptis. Maitse sõltub suuresti paprika magususest ja puljongipulbrist ka, seda viimast eelistan kasutada väga väheses koguses. Aga maitseb hästi!
Kinoasalat vähisabade ja avokaadoga
Värvikirev ja maitsev salat, mis sobib hästi ka veidi pidulikumale lauale. Eriti tublid perenaised röstivad paprikakaunad ise kuumas grillahjus pehmeks, laisemad ostavad poest purgitäie röstitud paprikaid ning nõrutavad õlimarinaadistst kuivaks :)