Halloumi-suvikõrvitsakotletid

Mõnusad lihavabad kotletikesed - halloumit on siin hea kasutada, sest see ei veni kuumutades.

Kogus
25 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g suvikõrvitsat

1 sibul

200 g halloumi juustu

75 g nisujahu

2 tl riivitud sidrunikoort

2 muna

1 sl hakitud värsket tilli

meresoolahelbeid

praadimiseks kerget oliiviõli

serveerimiseks küüslaugumajoneesi

Valmistamine

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, siis pigista võimalikult kuivaks. Pane kaussi, lisa riivitud sibul, jämedalt riivitud halloumi, jahu, sidrunikoor, munad ja hakitud till. Maitsesta soola-pipraga ning sega ühtlaseks. 

Vormi hakkmassist 25 väikest kotletikest. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema. 

Kuumuta õli praepannil keskmisel kuumusel, siis prae kotletikesi 1-2 minutit mõlemalt poolt, kuni need on kenasti kuldpruunid. Tõsta köögipaberile tahenema. 

Serveeri aioli-kastme ning meresoolahelvestega. 

Loe veel:

Mugandatud Taste.com.au lehelt, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 29.05.2017 11:31

Tavaline meresool on täiesti piisav ja Himaalaja roosa sool ei anna kotlettidele midagi juure - keele viivad alla mõlemal juhul, selles võib kindel olla!

Katrin Wallis
postitatud 21.06.2017 17:43

Peab proovima!

Julia Koit
postitatud 04.07.2017 22:40

Mina, suur suvikõrvitsa fanatt, pean seda kindlasti proovima!

Katz kokkab
postitatud 04.07.2017 23:08

Tunduvad imemaitsvad olevat! ☺

Helen Koppel
postitatud 06.07.2017 17:50

Väga maitsvad, soovitan!

Katrin Wallis
postitatud 08.08.2017 11:35

Huvitav!

Teele
postitatud 25.08.2017 13:38

Suurepärased! Muidugi soola lisamisel tuleks ettevaatlik olla, sest nii mõnigi halloumi juust on ise juba parajalt soolane. Aga kui lihaarmastav inimene ka sellise toidu heaks kiidab, on see vaid kiitus retsepti koostajale :D