2 sl õli
2 viilutatud sibulat
2 hakitud küüslauguküünt
1 sl riivitud värsket ingverijuurt
1 kg tükeldatud lambaliha
200 g korma vm india stiilis karripastat
400 g purk konservitud purustatud tomateid
400 g kookospiima
200 g (külmutatud) rohelisi ube
soola ja musta pipart
värsket koriandrit
Serveerimiseks:keedetud basmati või jasmiini riisi
Lõika lambaliha väikesteks tükkideks (fotol on lamba kaelakarbonaad, kondita)
Kuumuta õli suures haudepotis. Lisa sibul ja prae 5-6 minutit tasasel tulel, siis lisa küüslauk ja ingver ja prae veel mõned minutid.
Tõsta kuumust, lisa vähehaaval lambaliha ning pruunista lihatükid kergelt ümberringi. Siis sega juurde karripasta, kuumuta paar minutit.
Lisa potti tomatid ja kookospiim. Sega läbi, maitsesta kergelt soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning hauta tasasel tulel 1,5-2 tundi*, kuni lambaliha on täiesti pehme. Sega aeg-ajalt, et hautis poti põhja kinni ei hakkaks.
Sega juurde rohelised oad, kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta, puista peale rohkelt koriandrit ning serveeri koos riisiga.
Mmmm.....täna oli minu esimene katsetus lambalihaga. Pean ütlema, et toit sai väga maitsev. Ka mu mees kiitis väga. :)
Tõesti ülimaitsev roog! Läheb kindlasti kordamisele.
Ma olen seda hästi mitu korda teinud, meie pere üks lemmikuid lambalihahautiste seas. Viimati polnud kodus ühtegi sobivat India karripastat, aga jaapanlaste oma ajas ka asja ära :)
Lambakarri
Tegemist on kreemja ja mahedamaitselise karriroaga (korma), mis meeldib väga ka lastele!
Nami-Nami Pille lisab: "Mina kasutan Marks & Spenceri korma karripastat (200 g purk), aga soovi korral kasuta muud mahedamaitselist korma-pastat või võta vähem mingit teravamat india karripastat."
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.