Lambakarri

Tegemist on kreemja ja mahedamaitselise karriroaga (korma), mis meeldib väga ka lastele!

Nami-Nami Pille lisab: "Mina kasutan Marks & Spenceri korma karripastat (200 g purk), aga soovi korral kasuta muud mahedamaitselist korma-pastat või võta vähem mingit teravamat india karripastat."

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

2 viilutatud sibulat

2 hakitud küüslauguküünt

1 sl riivitud värsket ingverijuurt

1 kg tükeldatud lambaliha

200 g korma vm india stiilis karripastat

400 g purk konservitud purustatud tomateid

400 g kookospiima

200 g (külmutatud) rohelisi ube

soola ja musta pipart

värsket koriandrit

Serveerimiseks:

keedetud basmati või jasmiini riisi

Valmistamine

Lõika lambaliha väikesteks tükkideks (fotol on lamba kaelakarbonaad, kondita) 

Kuumuta õli suures haudepotis. Lisa sibul ja prae 5-6 minutit tasasel tulel, siis lisa küüslauk ja ingver ja prae veel mõned minutid. 

Tõsta kuumust, lisa vähehaaval lambaliha ning pruunista lihatükid kergelt ümberringi. Siis sega juurde karripasta, kuumuta paar minutit.

Lisa potti tomatid ja kookospiim. Sega läbi, maitsesta kergelt soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning hauta tasasel tulel 1,5-2 tundi*, kuni lambaliha on täiesti pehme. Sega aeg-ajalt, et hautis poti põhja kinni ei hakkaks.  

Sega juurde rohelised oad, kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta, puista peale rohkelt koriandrit ning serveeri koos riisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Hautada võid nii pliidi peal kui ka nt 160-180kraadises ahjus. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 23.04.2010 17:00

Mmmm.....täna oli minu esimene katsetus lambalihaga. Pean ütlema, et toit sai väga maitsev. Ka mu mees kiitis väga. :)

Potsataja
postitatud 26.08.2015 18:26

Tõesti ülimaitsev roog! Läheb kindlasti kordamisele.

Pille
postitatud 06.03.2017 21:17

Ma olen seda hästi mitu korda teinud, meie pere üks lemmikuid lambalihahautiste seas. Viimati polnud kodus ühtegi sobivat India karripastat, aga jaapanlaste oma ajas ka asja ära :)