3 kg sealiha (nt kamaraga seljakarbonaadi)
Maitsesegu:1 sidrun
3 oksa värsket rosmariini
5 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed
soola ja musta pipart
Pane sidrun, rosmariin, tüümian, küüslauk köögikombaini ning töötle jämedaks pastaks. Maitsesta soola-pipraga.
Lõika kamaratükk välisfilee küljest sedasi lahti, et pekiriba jääks kamara külge, ühest otsast jäta kamar liha külge kinni. Tee kamarasse terava noaga iga 1-2 cm tagant sügav sisselõige - siis on praadi hiljem kergem viiludeks lõigata.
Määri maitsesegu lihale, tõsta kamaratükk uuesti peale. Seo puuvillase nööriga lihatükk kenasti kinni. Hõõru kamaraosa soolaga sisse.
Aseta liha ahjupannile (kui lihatükk oli koos ribidega, siis eemalda esmalt ribid ning aseta need nüüd ahjupannile "restiks"). Torka liha keskele lihatermomeeter.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni lihatermomeeter näitab 80 kraadi ja kamar on kenasti kuldpruuniks ja krõbedaks küpsenud.
Võta praad ahjust välja ja kata fooliumiga. Lase enne tükeldamist veerand tundi "puhata", siis lõika viiludeks.
Retsept on mugandatud Trina Hahnemanni raamatust "The Scandinavian Cookbook". Trina raamatus tuli ürdisegu lihtsalt jämedalt hakkida ja sidrun viilutada. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kamar tuli hästi krõbe ja liha maitsev. Maitseainesegu oli liiga vänge, et seda koos lihaga suhu pista, see jäi meil pigem taldriku servele. Aga mõnusa maitse andis lihale juurde küll!
Kas sidrun läheb koos koore ja kõige muuga sinna köögikombaini?
Jaa! Ideaalis siis mahesidrun.
stx hea toit
Seapraad rosmariini, tüümiani ja küüslauguga
Maitsev ja kergelt tsitruseline lihapraad, mis maitses hästi nii soojalt kui ka jahtunult. Maitsesegu on siin pandud välisfilee ja kamara vahele - siis saad nii maitsestatud lihaprae kui ka krõbeda naturaalse kamara :)
Vahendid küpsetamiseks ning peolaua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.