Kollane viinerikaste

Lastepärane roog, kus tavapärasele viinerikastmele annab huvitava maitsenüansi kollajuur ning mõnusa kreemja konsistentsi sulatatud juust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

400 g viinerit

1 sl õli

3 dl piima

150 g sulatatud juustu

2 sl tomatipüreed

0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud kartuleid või kartuliputru

Valmistamine

Haki sibul, viiluta viinerid. Prae paar minutit õlis, nii et viinerid pruunistuvad kergelt.

Sega hulka tomatipüree ja kollajuur ehk kurkum. Lisa piim, kuumuta keemiseni. Siis lisa väikeste portsjonite kaupa sulatatud juust ehk siis iga kord pärast juustu lisamist  sega, kuni juust on sulanud ja alles siis lisa veel juustu. 

Maitsesta kaste soola-pipraga, soovi korral lisa ka hakitud maitserohelist. Serveeri keedetud kartulite või kartulipudruga.

Nipid ja soovitused:

  • Samal põhimõttel võib valmistada kastet ka keeduvorstist või sardellidest. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009).

LISA KOMMENTAAR

Nutikas Perenaine
postitatud 14.07.2016 13:47

Minu kaste kahjuks ei saanud kollane, kuna mul ei olnud kurkumi. Aga sulatatud juust annab tõeliselt hõrgu maitse! Ja ei mingit jahu, sobib gluteiinitalumatutele.