Puhasta kalafileed hoolikalt kõikidest luudest, vajadusel kasuta pintsette. Lõika kalafilee 6 cm juppideks. Patsuta kalafileed köögipaberiga kuivaks, siis veereta jahus ja seejärel klopitud munas. Prae õlis mõlemalt poolt kergelt pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, siis pigista peale sidrunimahla.
Punase kastme jaoks lõika tomatid väikesteks tükkideks ja keeda omas mahlas 10 minutit. Lisa sool, nelk ja pipar. Lõika sibulad seibideks. Hauta sibul tomatikastmes poolpehmeks. Maitsesta suhkru ja äädikaga, kuumuta kõik läbi.
Kalla kaste praetud kalafileetükkidele ja lase jahedas maitsestuda.
Retsept on Kadri Krooni raamatust "Eesti memmede varjatud saladused" (100 rooga, 2009)
Praetud kala punases marinaadis
Kasutada võib erinevaid valgeid kalasid, nt koha, heiki või latikast.