Praetud kala punases marinaadis

Kasutada võib erinevaid valgeid kalasid, nt koha, heiki või latikast.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg valget kalafileed - nt

latikat või heiki või koha

1.5 dl nisujahu

2 lahtiklopitud muna

praadimiseks õli

soola, pipart ja sidrunit

Punase marinaadi jaoks:

500 g tomatit

150 g sibulat

2 tl soola

3 nelki

3 tera musta pipart ja veidi lusikaotsaga purustatud pipart

0.5 dl suhkrut

1.5 sl 30%list äädikat

Valmistamine

Puhasta kalafileed hoolikalt kõikidest luudest, vajadusel kasuta pintsette. Lõika kalafilee 6 cm juppideks. Patsuta kalafileed köögipaberiga kuivaks, siis veereta jahus ja seejärel klopitud munas. Prae õlis mõlemalt poolt kergelt pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, siis pigista peale sidrunimahla.

Punase kastme jaoks lõika tomatid väikesteks tükkideks ja keeda omas mahlas 10 minutit. Lisa sool, nelk ja pipar. Lõika sibulad seibideks. Hauta sibul tomatikastmes poolpehmeks. Maitsesta suhkru ja äädikaga, kuumuta kõik läbi.

Kalla kaste praetud kalafileetükkidele ja lase jahedas maitsestuda.

Retsept on Kadri Krooni raamatust "Eesti memmede varjatud saladused" (100 rooga, 2009)

LISA KOMMENTAAR

tiu
postitatud 13.10.2015 15:58

kala saab väga hea.