1 kg pärmi-lehttainast
500 g verivorsti
1 sibul
2 sl oliiviõli
killuke võid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
soola ja musta pipart
kuivatatud punet
kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
1 värske rosmariinioks
150 g toorjuustu
2 muna määrimiseks
Lõika verivorstid katki, pane sisu kaussi ja suru kahvliga katki. Kuumuta pann, lisa õli ja või ning prae hakitud sibul ja küüslauk kuldseks. Lisa kuivatatud jõhvikad ja verivorstisegu. Maitsesta pipra, soola, kuivatatud ürtide ja hakitud rosmariiniga. Prae segu läbi, võta tulelt ja lase jahtuda. Jahtunud täidise hulka sega toorjuust.
Rulli pärmi-lehttainas jahusel laual veidi õhemaks. Lõika klaasi abil vajutades tainast kettaid. Pintselda servad lahtiklopitud munaga, tõsta keskele täidist, kata teise tainakettaga ning vajuta servad kokku. Kaunista servad kahvlivajutusega.
Laota pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga, puista peale veel veidi hakitud kuivatatud jõhvikaid, pisut pipart ja soolahelbeid. Küpseta 190-kraadises ahjus, kuni pirukad on pealt kuldpruunid. Serveeri soojalt.
MARU retsept ilmus ajakirjas "Selveri Jõulukiri" 2009. Siin veidi mugandatud kujul. Pildid tegi MERINGUE.
Verivorstipirukad kuivatatud jõhvikate ja toorjuustuga
MARU retsept: Maitsvalt jõulune, parajalt ebatraditsiooniline, ent kodune pirukalahendus jõulueelseks ajaks