Verivorstipirukad kuivatatud jõhvikate ja toorjuustuga

MARU retsept: Maitsvalt jõulune, parajalt ebatraditsiooniline, ent kodune pirukalahendus jõulueelseks ajaks

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pärmi-lehttainast

500 g verivorsti

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

killuke võid

1 dl kuivatatud jõhvikaid

soola ja musta pipart

kuivatatud punet

kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

1 värske rosmariinioks

150 g toorjuustu

2 muna määrimiseks

Valmistamine

Lõika verivorstid katki, pane sisu kaussi ja suru kahvliga katki. Kuumuta pann, lisa õli ja või ning prae hakitud sibul ja küüslauk kuldseks. Lisa kuivatatud jõhvikad ja verivorstisegu. Maitsesta pipra, soola, kuivatatud ürtide ja hakitud rosmariiniga. Prae segu läbi, võta tulelt ja lase jahtuda. Jahtunud täidise hulka sega toorjuust.

Rulli pärmi-lehttainas jahusel laual veidi õhemaks. Lõika klaasi abil vajutades tainast kettaid. Pintselda servad lahtiklopitud munaga, tõsta keskele täidist, kata teise tainakettaga ning vajuta servad kokku. Kaunista servad kahvlivajutusega.

Laota pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga, puista peale veel veidi hakitud kuivatatud jõhvikaid, pisut pipart ja soolahelbeid. Küpseta 190-kraadises ahjus, kuni pirukad on pealt kuldpruunid. Serveeri soojalt.

MARU retsept ilmus ajakirjas "Selveri Jõulukiri" 2009. Siin veidi mugandatud kujul. Pildid tegi MERINGUE.

LISA KOMMENTAAR

Meringue
postitatud 19.10.2010 16:03

Suurest laiskusest tegin enamiku pirukaid hoopis poolringi kujulised, muidu aga jälgisin retsepti täpselt. Natuke mässamist oli, aga see-eest tulid väga mõnusad jõulused pirukad!

Helen S
postitatud 24.12.2014 14:47

Tegin just neid pirukaid, niiii head ;)