1-1.2 kg lambaliha
3 l vett
5 tera musta pipart
100 g riisi (1.2 dl)
3 suuremat sibulat
2 sl võid
70-100 g kontsentreeritud tomatipastat
1 tl soola
100 g kuivatatud aprikoose (nt Germund) + 1 dl keeva vett
2 sl sidrunimahla
2-3 küüslauguküünt
0.25 tl Cayenne'i pipart
0.5 tl paprikapulbrit
2 tl khmeli-sunelit (gruusia maitseainesegu)
suur peotäis hakitud värsket maitserohelist - nt
koriandrit e. kinzat
Pane lambaliha potti, lisa 3 liitrit vett ning kuumuta keemiseni. Koori pinnale tekkinud vaht.
Siis lisa loorberilehed ja pipraterad ning hauta umbes tund-poolteist, kuni liha on pehme. Tõsta liha kõrvale.
Kurna puljong uuesti potti ning kuumuta keemiseni. Lisa riis ja keeda 10 minutit.
Samal ajal prae hakitud sibul võis, sega juurde tomatipüree ning kuumuta veel paar minutit. Lisa koos soolaga supile ning keeda veel 10 minutit.
Leota kuivatatud aprikoose 1 dl keevas vees, siis püreesta (tükke ei tohi jääda!). Sega juurde sidrunimahl.
Eemalda jahtunud liha kontidelt ning lõika vajadusel väiksemateks tükkideks. Pane tagasi potti.
Lisa hakitud küüslauk, cayenne'i pipar, paprikapulber, khmeli-suneli* ning aprikoosipüree. Keeda veel 10 minutit.
(Siinkohal võid supi maha jahutada ning järgmise päevani külma panna.)
Serveerimiseks sega juurde hakitud värsked ürdid.
Hartšo-supp aprikoosidega
Gruusia köögist pärit tummine ja toekas lambalihasupp tomatipüree ja aprikoosidega. Traditsiooniline hartšo käib veiselihaga, ent tänapäeval on ka lambalihaga versioon väga levinud.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.