Thredahlia kapsa-hakklihahautis õllega

Õlle kasutamine annab tavalisele kapsa-hakklihahautisele veidi magusama ja põnevama maitse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kapsapea

100 g suitsutatud peekonit

500 g seahakkliha

2 suurt sibulat

3-4 dl õlut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsas ribadeks. Haki sibul, lõika peekon kuubikuteks. 

Kuumuta suures paksupõhjalises potis peekon krõbedaks. Lisa kapsas ja kuumuta keskmisel tulel aeg-ajalt segades umbes 10-15 minutit, kuni kapsas "kokku tõmbab".

Prae teisel pannil hakkliha sibulaga läbi, maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud hakkliha kapsa hulka ning sega läbi.

Kalla pannile õlu, sega läbi ning kalla seejärel õlu kapsa hulka (seda kutsutakse ingliskeelses kirjanduses de-glazing).

Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes tund aega, kuni kapsas ja hakkliha on täiesti pehmed.

Serveeri keedetud kartulitega.



Nami-Nami toimetaja Merilini Rosenbergi (vt blogipostitust) retsept, pildid tegid Merilin Rosenberg ja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 22.10.2009 11:36

Oli maitsev ja kindlasti läheb kordamisele. Tegin hautist suurema koguse, nii et saame veel täna ka seda nautida.

Kirsike
postitatud 12.11.2009 13:20

tõesti maitsev toit! Terve pere sõi ja mõmises vaimustusest.

Elis
postitatud 06.04.2010 22:34

Imehea! Kui meeslemmik tuli koju ja õllelõhna tundis, siis tuli kohe uudistama, et mis see nii hästi lõhnab.

Liisu
postitatud 25.10.2012 05:00

Nii hea. Ja jube hea, et avastasin. Lemmikute hulka kohe.

Anna Katarina
postitatud 27.10.2016 22:31

Väga,väga maitsev!Teen kindlasti veel. :-)

Marje N.
postitatud 18.10.2023 08:18

Nami-Nami retseptikogu, millist õlut soovitate kasutada?

Thredahlia
postitatud 18.10.2023 09:50

Marje, minu jaoks on selle roa juures kergema porteri lisamine kriitilise tähtsusega!