300 g kartuli- muretainast
2 sl basiilikupestot (nn Pesto Genovese)
8-10 väiksemat (kollast) tomatit või värvilisi kirsstomateid
soola ja musta pipart
1 tl suhkrut
soovi korral värsket basiilikut
Valmista esmalt kartuli-muretainas selle retsepti järgi. Pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Siinse piruka jaoks läheb vaja umbes 2/3 antud tainakogusest; ülejäänust võid valmistada väikeseid pirukaid.
Lõika tomatid pikuti pooleks ning laota ahjuvormi, lõikepind ülalpool. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni tomatid on pehmed.
Võta vorm ahjust välja, aseta peale taldrik, mis on vormist veidi väiksem. Kalluta vormi ettevaatlikult, nii et sinna kogunenud vedelik välja valguks. (Taldrikut on vaja tomatite kinnihoidmiseks).
Rulli kartuli-muretainas kergelt jahusel laual sentimeeter laiemaks, kui on pirukavormi läbimõõt. Määri peale basiilikupestot ning siis tõsta tainaketas tomatitele, pestone pool vastu tomateid. Suru servad tomatite ja pirukavormi ääre vahele.
Küpseta 200-kraadises ahjus veel umbes 30 minutit, kuni tainas on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldne.
Võta pirukas ahjust välja, lase paar minutit jahtuda. Siis pööra ettevaatlikult serveerimisalusele.
Serveeri soojalt, soovi korral kaunista mõne basiilikulehega.
Stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Link kartuli-muretaignale ei toimi - viitab sellele samale retseptile siin. Otsingu abil ka ei leidnud.
Katri, parandasin viited ära, aitäh teavitamise eest!
Tegin kirsstomatitega, eelküpsetasin neid umbes 25 minutit. Väga maitsev pirukas! Pirukapõhi on ka teistmoodi, kui tavaliselt.
Maitsev! Tomat ja pesto on hea kooslus ning kartuli-muretaigen on mõnusalt toitev!
Pahupidi pesto-tomatipirukas
Veidi pestot, mõned kaunid tomatid ja isetehtud kartuli-muretainas - tulemused on mõnusalt aromaatne soolane pirukas.