150 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
1.5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g jahvatatud mandleid
2 dl mooniseemneid (nt Germund)
2 apelsini mahl ja riivitud koor
Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ühekaupa vahustades munad.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, jahvatatud mandlid ja mooniseemned. Lisa õrnalt võivahule. Viimasena lisa riivitud apelsinikoor ning -mahl.
Tõsta tainas võitatud või paberümbristega vooderdatud muffinivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Lase paar minutit vormis jahtuda, siis kummuta lauale ja tõsta restile jahtuma. Serveeri soojalt või leigelt.
Retsept on ühest vanast Kodukirjast (Angeelika Kang: "Muffinid"). Pildi tegi Kaare.
See,et mooniseemneid on palju,mulle meeldib.Üldiselt olid rammusad,aga üsna maitsvad,
Kas te panitegi kõigest 1,5 dl jahu? Tainas tuli väga vedel?
Marina, ma pole ise neid muffineid proovinud, aga mooniseemned ja jahvatatud mandlid annavad ju ka tekstuuri, nii et ma täitsa usun, et 1,5 dl piisab.
Mina proovisin. Tainas oli ikka täitsa vedela pannkoogitaigna moodi. Mina lisasin veel u 1,5 dl jahu. Välja tulid ikka nagu muffinid ikka :) Ja kuna olid nad iseenesest täitsa maitsvad ja head, siis järgmine kord proovin väikse portsu teha nii nagu retsept ette näeb. Eks vaatame...
Kui on väga suured apelsinid, siis peaks lisatava apelsinimahla kogust ise hindama. Tegin pool taina kogusest ja panin poole apelsini mahla, sest muidu oleks tõesti tainas liiga vedelaks läinud. Muffinid on soojalt ja leigelt superhead! Õhulised ja mooniseemnetest krõmpsuvad.
Mooni-apelsinimuffinid
Rohkelt mooniseemneid sisaldav apelsinimaitseline muffin on parim ahjusoojalt.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest.