Täidetud tomatid Oostende moodi

Täidetud tomatid koos rohelise salatiga on suur hitt belglaste seas. Oostende on sadamalinn, kus süüakse halle krevette. Need on punakastest väiksemad ja nende maitse on kontsentreeritum. Eestis võib need asendada tavaliste krevettidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt tomatit

2 šalottsibulat

1 küüslauguküüs

350 g kooritud krevette

4 sl majoneesi

lusikaotsatäis sinepit

0.25 sidruni mahl

soola ja musta pipart

murulauku

peterselli

Valmistamine

Pese tomatid ja lõika varrekinnituse poolt pealt viil ära. Uurista tomat seest tühjaks, pööra kummuli ja nõruta kogu vedelik välja.

Täidise jaoks haki tomati viljaliha peeneks. Sega juurde hakitud sibul ja küüslauk, lisa nõrutatud krevetid.

Valmista eraldi kausis kaste. Maitsesta majonees sinepi ja sidrunimahlaga, siis soola-pipraga. Vala majoneesikaste täidisele ja lase veidi maitsestuda.

Haki osa murulauku ning petersell ning sega täidise hulka. Täida tomatid salatiga, kaunista pikemate murulaugutükkidega.

Retsept on mugandatud ajalehest Postimees Arter (5. september 2009, Kadri Kroon). Pildi tegi HEXY.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 04.03.2011 07:59

Täitsa maitsev