Täidetud tomatid koos rohelise salatiga on suur hitt belglaste seas. Oostende on sadamalinn, kus süüakse halle krevette. Need on punakastest väiksemad ja nende maitse on kontsentreeritum. Eestis võib need asendada tavaliste krevettidega.
Pese tomatid ja lõika varrekinnituse poolt pealt viil ära. Uurista tomat seest tühjaks, pööra kummuli ja nõruta kogu vedelik välja.
Täidise jaoks haki tomati viljaliha peeneks. Sega juurde hakitud sibul ja küüslauk, lisa nõrutatud krevetid.
Valmista eraldi kausis kaste. Maitsesta majonees sinepi ja sidrunimahlaga, siis soola-pipraga. Vala majoneesikaste täidisele ja lase veidi maitsestuda.
Haki osa murulauku ning petersell ning sega täidise hulka. Täida tomatid salatiga, kaunista pikemate murulaugutükkidega.
Retsept on mugandatud ajalehest Postimees Arter (5. september 2009, Kadri Kroon). Pildi tegi HEXY.
Täidetud tomatid Oostende moodi
Täidetud tomatid koos rohelise salatiga on suur hitt belglaste seas. Oostende on sadamalinn, kus süüakse halle krevette. Need on punakastest väiksemad ja nende maitse on kontsentreeritum. Eestis võib need asendada tavaliste krevettidega.