150 g riisinuudleid
3 sl maapähkliõli või muud õli
200 g kooritud tooreid krevette
135 ml pad thai kastet
1-2 muna
150 g mungoa idandeid (loputa korralikult)
2 hakitud talisibulat
4 sl hakitud röstitud soolatud maapähkleid
hakitud värsket koriandrit
Keeda riisinuudleid umbes 3 minutit, kuni nuudlid on pehmed. Kurna, loputa kiiresti külma veel all ning nõruta uuesti. Tõsta kõrvale.
Kuumuta prae- või vokkpannil õli. Lisa krevetid ja kuumuta, kuni krevetid värvi muudavad. Siis lisa pad thai kaste ning sega läbi. Lisa nuudlid, kuumuta läbi, siis lisa lahtiklopitud muna ja sega, kuni muna on hüübinud.
Sega juurde mungoa idandid ning hakitud talisibul, kuumuta kiiresti läbi. Puista peale soolapähklid ja värske koriander, serveeri koos sidruni- või laimimahlaga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Pad thai krevettidega
Populaarne roog tai köögist, mis on ühtaegu nii magus, hapu, vürtsikas ja veidi terav. Siin krevettidega variant.
Ideaalis tuleks kasutada laiu riisijahust sen lek lintnuudleid, aga õnnestub ka teiste riisinuudlitega.