400 g veisehakkliha
1 dl riivsaia
2 dl vett
1 sibul
1 sl õli
1 muna
1 tl soola
0,5 tl valget pipart või musta pipart
Sega riivsai vedelikuga ja lase 10 minutit paisuda.
Koori ja riivi sibul, hauta pannil õlis klaasjaks (või pane paariks minutiks täisvõimsusel mikroahju).
Lisa paisunud riivsaiale sibul, muna, maitseained ja hakkliha, sega ühtlaseks. Ära liialt sega!
Vormi märgade kätega lihapallikesed ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Soovi korral küpseta grillahjus, prae pannil tavalisel moel või keeda liha- või aedviljapuljongis.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
mõnus meisterdada ja väga hõrgud kodused ampsud.
Väga head lihapallid! Riivsaia puudumisel leotasin mõned leivaviilud veidi vähema veega, kui ette nähtud. Küpsesid täpselt 15 minutiga valmis ja said kiiremas korras otsa ka:P. Kindlasti teen veel.
Väga mõnusad lihapallid, olen teinud selle retsepti järgi korduvalt. Olen pisut vähem pannud riivsaia, et oleks rohkem lihasem. Ahjus olen ka hoidnud mõned minutid rohkem, et jääks ilusad pruunid.
Minu jaoks oli riivsaia liiga palju, meeldivad rohkem lihased lihapallid. Järgmine kord panen vähem.
Maitsvad
Need said tõesti head. :)
Endiselt head lihapallid!
Hakklihapallid, kõikjale
Universaalne lihapallikeste retsept - võid kasutada neid supis, pastaroogade lisandiks, niisama söömiseks.