150 g värsket (hispaania) makrelli e. skumbriat või tuunikala fileed
1 tl hakitud küüslauku
1 tl riivitud ingverijuurt
1 tl kuivatatud punast miso-pastat
6 väiksemat salatsigurilehte
0.5 laimi
peenelt viilutatud talisibulat (ainult valge osa)
Valmista esmalt kuivatatud miso. Võta supilusikatäis punast misopastat (aka miso) ning määri see palettnoa abil hästi õhukese kihina küpsetuspaberile või silikoonmatile.
Pane kuiva sooja kohta 24-48 tunniks kuivama. Kui Sul on kiire, siis kuivata misot 110-kraadises ahjus 1-2 tundi - hoia silma peal, et miso liiga tumedaks ei läheks!.
Haki makrellifilee suure noa abil väikesteks tükkideks, pane kaussi. Lisa peenelt hakitud küüslauk, peenelt riivitud ingver, 0.5 tl kuivatatud misopastat ning maitsesta musta pipraga. Sega õrnalt läbi.
Tõsta igale väikesele salatsiguri lusikatäis makrellisegu.
Aseta serveerimisvaagna keskele poolik kooritud laim, seejärel aseta salatsigurilehed ümber laimipooliku. Puista peale ülejäänud kuivatatud miso.
Kaunista peenelt ribastatud talisibula ning peenikeste laimikooreribadega.
Retsept on raamatust "Nobu West" (Nobu Matsuhisa, Mark Edwards) - Spanish mackerel sashimi with dried miso. Roa tegi kasutaja Paavo, pildi tegi kasutaja Kristjan.
Nobu makrellisuupiste kuivatatud misoga
Kuulsa NOBU-restorani kokaraamatust pärit jaapanipärane suupiste. Sashimi-makrell endiivialehtedel koos kuivatatud misoga. Kui värsket makrellifileed saada pole, sobib ka värske tuunikalafilee.