Sibula-juustu-peekonipirukas

Lehttainapirukas suitsupeekoni, riivitud juustu ja praetud sibulatega. Veidi värvi annavad kirsstomatid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g tavalist või pärmi-lehttainast

150 g suitsupeekonit

2-3 sibulat

2 dl 35% rõõska koort

1 suur muna

200 g riivitud juustu (nt Saaremaa riivjuust)

200 g kirsstomateid

musta pipart

Valmistamine

Rulli lehttainas õhemaks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga ca 1 cm kaugusele piki igat nelja serva sisselõige.

Lõika suitsupeekon väikesteks tükkideks. Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, lisa peekon ja sibularattad ning prae aeg-ajalt segades, kuni peekon on pruunistunud ja sibularattad veidi pehmenenud. Võta pann tulelt.

Sega keskmise suurusega kausis muna ja rõõsk koor, siis sega juurde praetud sibula-peekonisegu ja riivitud juust. Tõsta täidis lehttainaplaadile (sisselõikest sissepoole) ja laota ühtlaselt laiali. Laota peale poolitatud kirsstomatid ja maitsesta musta pipraga.

Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lehttainas on kerkinud ja täidis pealt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

Liisa
postitatud 04.10.2009 21:06

Miks see sisselõige on vajalik?

Pille @ Nami-nami
postitatud 05.10.2009 19:02

See väldib täidiseosa vajumist üle piruka serva, samas kerkivad servad kenasti kõrgemaks.

Triin28
postitatud 09.01.2013 22:19

Olen seda pirukat mitu korda teinud- kergeks õhtusöögiks koos salatiga aga ka külalistele pakkumiseks. Viimati saigi just see lihtne pirukas laual olnud toitudest kõige rohkem kiidusõnu!

Tiina
postitatud 15.07.2015 21:05

Väga maitsev pirukas, aga mul voolas täidis üle ääre.

PilleRiin
postitatud 08.09.2016 13:07

peekonikogus on retseptist puudu :) mõnel algajamal oleks seda kindlasti vaja.

Hele
postitatud 08.11.2016 19:44

Väga hea pirukas, lihtne, kiire, toitev.

Silja
postitatud 20.08.2017 13:16

Tõesti väga väga hea pirukas. Lisasin juurde ka hakkliha, mis muutis selle veel paremaks. ;)

Kaja Laine
postitatud 15.01.2020 18:52

Just Nami retseptide hulgast kunagi proovitud ja üldise heakskiiduga ära söödud esimesena peolauas see eriti hea pirukas.

Mare Kruusement
postitatud 16.07.2020 14:41

Super lahe ja kiirelt valmib.

Vaike
postitatud 20.07.2020 19:20

Pirukat on lihtne valmistada. Maitse on piruka super hea ja seda jätkub mitmeks toidu korraks.