500 g tavalist või pärmi-lehttainast
150 g suitsupeekonit
2-3 sibulat
2 dl 35% rõõska koort
1 suur muna
200 g riivitud juustu (nt Saaremaa riivjuust)
200 g kirsstomateid
Rulli lehttainas õhemaks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga ca 1 cm kaugusele piki igat nelja serva sisselõige.
Lõika suitsupeekon väikesteks tükkideks. Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, lisa peekon ja sibularattad ning prae aeg-ajalt segades, kuni peekon on pruunistunud ja sibularattad veidi pehmenenud. Võta pann tulelt.
Sega keskmise suurusega kausis muna ja rõõsk koor, siis sega juurde praetud sibula-peekonisegu ja riivitud juust. Tõsta täidis lehttainaplaadile (sisselõikest sissepoole) ja laota ühtlaselt laiali. Laota peale poolitatud kirsstomatid ja maitsesta musta pipraga.
Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lehttainas on kerkinud ja täidis pealt kuldne.
Miks see sisselõige on vajalik?
See väldib täidiseosa vajumist üle piruka serva, samas kerkivad servad kenasti kõrgemaks.
Olen seda pirukat mitu korda teinud- kergeks õhtusöögiks koos salatiga aga ka külalistele pakkumiseks. Viimati saigi just see lihtne pirukas laual olnud toitudest kõige rohkem kiidusõnu!
Väga maitsev pirukas, aga mul voolas täidis üle ääre.
peekonikogus on retseptist puudu :) mõnel algajamal oleks seda kindlasti vaja.
Väga hea pirukas, lihtne, kiire, toitev.
Tõesti väga väga hea pirukas. Lisasin juurde ka hakkliha, mis muutis selle veel paremaks. ;)
Just Nami retseptide hulgast kunagi proovitud ja üldise heakskiiduga ära söödud esimesena peolauas see eriti hea pirukas.
Super lahe ja kiirelt valmib.
Pirukat on lihtne valmistada. Maitse on piruka super hea ja seda jätkub mitmeks toidu korraks.
Sibula-juustu-peekonipirukas
Lehttainapirukas suitsupeekoni, riivitud juustu ja praetud sibulatega. Veidi värvi annavad kirsstomatid.