Krehvtine peekoniomlett

Tabasco-kastmega maitsestatud panniomlett peekoni, šampinjonide ja kirsstomatitega

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g viilutatud taisemat peekonit

55-60 g värskeid šampinjone

8 kirsstomatit

5 muna

4 sl vett või piima

1 tl Tabascot

soola ja musta pipart

värsket salveid

Valmistamine

Lõika peekon ribadeks. Puhasta šampinjonid, eemalda seenejalad ning lõika seenekübarad viiludeks. Loputa kirsstomatid ja lõika pooleks.

Prae peekon kuival kuumal pannil krõbedaks ja kaunilt pruuniks. Lisa šampinjoniviilud ja prae need peekonirasvas kuldpruuniks.Lisa kirsstomatit ning kuumuta läbi. 

Löö kanamunad kaussi, klopi kahvliga läbi. Lisa veidi vett või piima, maitsesta Tabasco, soola ja pipraga. Kalla munamass pannile teiste ainete peale. Küpseta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, kuni munamass on praktiliselt hüübinud.

Lõpus puista roale värskeid salveilehti ja serveeri kohe.

Retsept on Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (3/2008)

LISA KOMMENTAAR